Tekil Mesaj gösterimi
  #1 (permalink)  
Alt 25-04-2008, 23:10
gokce - ait Kullanici Resmi (Avatar)
gokce gokce isimli Üye simdilik offline konumundadir
Süper Moderatör

Memleket :
Teşekkür: 539
228 mesajı 360 Teşekkür Aldı
Ülke Bayrağı - turkey!
Tecrübe Puanı Gücü: 10
gokce is a name known to allgokce is a name known to allgokce is a name known to allgokce is a name known to allgokce is a name known to allgokce is a name known to all
Standart Salavatın Önemi ve Değeri

SALAVATIN ÖNEMİ

Efendimiz Aleyhisselam buyurdu:

[SIZE=4]-[/SIZE] Bana en yakin olanlar, uzerime en cok salavat getirenler olacaktir.

[SIZE=4]-[/SIZE] Uzerime salavat getirirseniz Allah da (c.c) sizin uzerinize salavat getirir.

[SIZE=4]-[/SIZE] Bana salavat getirin. Nerede olursaniz olun salavatiniz bana ulasir.
[SIZE=4]-[/SIZE] Allah Teala (C.C) buyurdu: "Bir defa salavat getirene Ben ve meleklerim on defa salavat getiririz."

[SIZE=4]-[/SIZE] Cuma gunu ve geceleri uzerime (100) defa salavat getirenin Allah Teala (c.c) otuzu dunyaya, yetmisi ahirete ait olmak uzere yuz hacetini kabul eder.

[SIZE=4]-[/SIZE] Dua ile sema arasinda bir engel vardir. Uzerime salavat getirilince engel acilir, dua yerine ulasir.

[SIZE=4]-[/SIZE] Sunnetimi ihya eden, uzerime salavat getiren, darda kalanlara yardimda bulunanlar kiyamet gununde arsin golgesinde olacaklardir.
[SIZE=4]-[/SIZE] Sirat uzerinde kalmis, hurma yapragi gibi tirtir titreyen bir adam gordum .O anda uzerime getirdigi salavat-i serife gelip o durumdan onu kurtardi.

[SIZE=4]-[/SIZE] Dun gece acayip bir sey gordum. Adamin biri Sirat uzerinde dusup kalkiyordu. O anda uzerime getirdigi salavat geldi. Elinden tuttugu gibi Sirat'tan gecirdi.

[SIZE=4]-[/SIZE] Meclislerinizi salavat ile susleyiniz.,

[SIZE=4]-[/SIZE] Kiyamet gunu buyuk ecir almak isteyen, uzerime salavat getirsin.

[SIZE=4]-[/SIZE] Cuma gunu uzerime (80) kere salavat getirenin seksen senelik gunahi affolunur.

[SIZE=4]-[/SIZE] Uzerime salavat getirilmeden yapilan hicbir dua kabul olunmaz.

[SIZE=4]-[/SIZE] Karsilasan iki mu 'min salavat getirerek musafaha ederlerse, gecmis ve gelecek gunahlari bagislanir. - Uzerime (100) defa salavat getirene, Allâh (c.c.) bin defa rahmet nazari ile bakar. Istiyakla daha fazla getiren icin kiyamet gununde sefaat ve sahitlik ederim.

[SIZE=4]-[/SIZE] Uzerime bir gunde (1000) defa salavat getiren kimseye cennetteki makami gosterilmedikce olmez.

[SIZE=4]-[/SIZE] Cuma gunu uzerime (100) defa salavat-i serife getiren kimse kiyamette oyle bir nur ile gelecek ki, eger o nur butun mahser ehline taksim edilse hepsine yeterdi.

[SIZE=4]-[/SIZE] Omrunu bos yere heba eden kisinin kaybettigi zamani telafi etmesi icin salavat-i serife ile mesgul olmalidir. Eger butun Omrunu ibadetle gecirmis olsan sonra bir defa salavat-i serife getirsen, getirdigin salavat butun ibadetlerinden daha agir gelirdi. Cunku sen kendi gucun nispetinde salavat getirmektesin.

[SIZE=4]-[/SIZE] Allah Teala da (C.C) Rububiyyeti hesabiyla senin bir salavatina karsilik sana on salavat getirmektedir.Yani Allah Teala(C.C) sana on defa rahmet nazariyla bakmaktadir.

[SIZE=4]-[/SIZE] Allah Teala'nin (C.C) kuluna nazar-i rahmeti; insin, cinnin ibadetinden daha hayirlidir. Cunku Allah(C.C) bir kuluna rahmeti ile nazar edince o kul azaba uğramaz.

[SIZE=4]-[/SIZE] Allah Teala(C.C), persembe gunu ikindi vakti, melekleri salavat-i serife getirenlerin ismini yazmak icin yeryuzune gonderir. Cuma gunu ve gecesi salavat getirmeyi ihmal etmemelidir.

[SIZE=4]*[/SIZE] Salavat-i Serife dunya ve ahirette insanin derecesini yuceltir. Onu buyuk bir nur sahibi kilar. Kazanci en bol bir ticaret kaynagidir.

Konu gokce tarafindan (25-04-2008 Saat 23:30 ) degistirilmistir.
Alinti ile Cevapla
Sponsor Bağlantılar

Hediyeler Dünyası'nın Üretimi... İster Toptan Alın İster Perakende.
Çeşit Çeşit Çantalar Valizler. Otantik Çanta Çeşitlerimizi Görmek İçin Tıklayın