La İlahe İllallah Demek Ne kadar Önemli (inanarak)?
1- Hazreti Ali’nin (r.a) Resul-i Ekrem’den (s.a.v.) rivayetine göre, Allah Şöyle buyurmuştur;
“ La ilahe illallah”* kelime-i şehadeti benim kalemdir. Kaleme giren azabımdan emin olur.
( Ebu Nuaym, İbn-i Neccar ve İbn-i Asakir’den rivayet etmiştir.)
2 – Enes bin Malik’ten (r.a) Resul-i Ekrem (s.a.v.) Efendimiz’in şöyle buyurduğu rivayet olunmuştur: Cenab-ı Allah buyurdu ki ;
“ İzzetime, celal ve rahmetime yemin ederim ki “ La ilahe illallah “ diyen hiçbir kimseyi Cehennem’de bırakmayacağım”
( Temmam ve Münavi rivayet etmiştir.)
3 – “ şüphe yok ki ben Allah’ım! Benden başka hakiki mabud yoktur. Rahmetim gadabımı geçmiştir. Her kim; Allah’tan başka ilah yoktur. Muhammed (A.s.) da Allah’ın Rasuludur” diye şehadette bulunursa o kimse, Cennete hak kazanmıştır.”
( Deylemi , İbn-i Abbas’tan (R.a.) rivayet etmiştir.)
4 – Cenab-ı Hak buyurdu ki ; “ Ya Musa! Eğer yer ve gökler ve içindekiler, denizler ve onda mevcut olanlar, mizanın (tartının) bir kefesine ve “ La ilahe illallah “ kelime-i celilesi de mizanın diğer gözüne konulup tartılsa ; şehadet kelimesi ağır basar.”
( Ebu Ya’la , Ebu Said el-Hudri (r.a.) rivayet etmişlerdir
_______________ Aslında söylediklerimden çok sakladıklarımda gizliyim. Siz en iyisi beni anlamak için, konuştuklarımdan çok sustuklarımı dinleyin… İmzalardaki Resim ve Linkleri Görüntülümek İçin Mesaj Gönderim Sayınızın 1 ve üzeri olması gerekmektedir. Halbuki sizin 0 mesajınız var.
_______________ |