Hanımı ile arada bir agız kavgası eden bir kisi durumu arz etmek icin Halife Hz. Ömer' in evine gitmisti.
Evin kapısını calmak icin yaklastıgında iceriden bir kadının yüksek sesle konustugunu duydu. Biraz dikkat kesilince, bunun Hz. Ömer (r.a.)' in hanımı oldugunu anladı. Baktı ki, Hz. Ömer (r.a.)' de kendisiyle aynı durumda. Sasırdı! Koca halifenin, kendisine karsı sesini yükselten hanımını sükunetle dinlemesi karsısında kapıyı hic calmadan hemen geri döndü.
O sırada Hz. Ömer (r.a.) birinin kapıya dogru geldigini farketmisti. Gelen kimsenin kapıyı calmadan geri döndügünü görünce, arkasından cıkıp adamı geri cagırarak ve ne icin geldigini ve neden geri döndügünü sordu.
Adam " Bir derdim vardı, size akıl danısmaya gelmistim fakat gördüm ki siz de aynı dert icindesiniz. Onun icin rahatsız etmek istemedim! " dedi.
Hz. Ömer (r.a) " Derdin neydi? " diye sordu. Adam, " Hanımım bazen bana karsı evde yüksek sesle konusuyor, sözlerime sertce karsılık verip canım sıkıyor. Simdi gördüm ki bu durum sizin evde de oluyormus " dedi.
O zaman Hz. Ömer (r.a.) adamı bir kenara cekerek, " Hanımların kocaları üzerinde pek cok hizmet ve hakkı bulunuyor. Yeri geldigi zaman tahammül etmeliyiz. Onlar bizim evimizi bekler, ekmek ve yemegimizi pisirir, cocuklarımızı emzirir, elbisemizi ve evimizi temizler, nefsimizi teskin eder, bizi harama düsmekten korurlar. Bana bu kadar hizmeti dokunan bir kadına nicin tahammül etmeyeyim " dedi.
Bunları bir halifeden dinleyen adam, biraz düsündü ve, " Benim esimde aynı hizmetleri görüyor " dedi.
O zaman Hz. Ömer (r.a.), " Kardesim, hanımın sıkıntısını dile getirdigi zaman tahammül göster. Dünya hayatı cok kısa. Gelir ve gecer! " dedi.
SEMERKAND AİLE ARALIK 2005 - OCAK 2006
Konu gokce tarafindan (16-11-2008 Saat 19:57 ) degistirilmistir..
ensarullah08 kullanıcısının mesajına 7 kişi teşekkür etti. Teşekkür edenler :