ilkvahiy.net ilkvahiy.net Sohbet ilkvahiy.net'i Tavsiye Edin ilkvahiy.net Türkçe ilkvahiy.net in English
Kayıt Ol Portal Forum Video Gruplar Blog Albümler Etiketler İletişim Yardım Üye Listesi Takvim Arcade Arama Bugünkü Mesajlar Bütün Forumları Okunmuş Kabul Et

ilkvahiy.net'ten Tam Olarak Faydalanmak İçin Forum'a Üye Olmanız Gerekmektedir.Buraya Tıklayarak Ücretsiz Üye Olunuz.

Ramazan Özel

¸¤*¨¨*¤ilkvahiy.net Kuruluş Yıldönümü Çekiliş Sonuçları¤*¨¨*¤¸

Geri git   ilkvahiy.net > MEDRESE > iSLAMİ BİLGİLER > İslamda Evlilik > İslam'da Kadın

İslam'da Kadın İslamda Kadının Yeri ve Önemi...

ilkvahiy.net'e Neden Kayıt Olmalıyım ? - ilkvahiy.net Radyo - Bayan Bölümüne Giriş - Erkek Bölümüne Giriş - Namaz Vakitleri - Dost TV

LinkBack Konu Araçları Görünüm Biçimi
Alt 05-01-2008, 08:55   #1 (permalink)
Normal Üye

angel_45 - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Bilgiler

Ülke: Ülke Bayrağı - turkey
Tecrübe
Tecrübe Puanı Gücü : 2
Tecrübe Puanı : 46
Tecrübe Puanı Seviyesi : angel_45 is on a distinguished road
İletisim
Thumbs up Cennete Girecek İlk Kadın

Hazreti Fatimatüzzehra (r.a.) Hazretleri bir gün babasi Peygamberimiz (s.a.s.)' e:

- Babacigim cennete en önce kadinlardan kim girecek? diye sordu.

Peygamberimiz (s.a.s.):

- Falan mahallede bir kadin var. O kadin ilk cennete girecek kadindir, buyurdular.

Hazreti Fatima cok merak etmisti:

- Benden de mi evvel girecek babacigim? diye sordu. Hazreti Peygamberimiz:

Senden de evvel girecek, istersen git de bir tanis. O zaman sen de neden önce onun girecegini ögrenirsin, buyurdular.

Hazreti Fatima' nin o kadin hakindaki meraki iyice artmisti. Bir gün
kadinin evini sora sora buldu, kapisini caldi, icerden ihtiyar bir
kadin sesi duyuldu:
- Kim o?

Hazreti Fatima, kendisini tanitip görüsmek istedigini söylediginde kadin:

- Canim sana feda ey Allah(c.c.) Resulünün kizi. Sizinle cok görüsmek
arzu ederdim. Fakat disari cikmadigim icin ziyaretinize gelemedim.
Sizin beni arayip bulmaniz benim icin bir lütuftur. Ancak ne var ki ben
kocamdan izin almadan size kapiyi acamayacagim. Sizden cok özür
dilerim. Yarin gelirseniz iceri girmeniz iccin izin alir kapiyi acarim,
görüsürüz, dedi.

Hazreti Fatima geri gitti, kadin da meseleyi anlatip kocasindan izin
aldi. Ikinci gün kadinla görüsecegine emin olarak gelen Hazreti Fatima
yanina Hazreti Hasan' i da alarak geldi. Kadinin kapisini calarak
geldigini bildirdi. Fakat kadin Hazreti Fatýma' nin yaninda bir cocuk
bulundugunun farkina varmisti. Hazreti Fatima' ya:

- Yaninizda bir de cocuk var. Ben yalniz sizin icin izin almistim,
iceri siz girebilirsiniz, fakat cocuk disarda kalir, isterseniz yarin
gelin onun icin de izin alayim, beraber iceri girersiniz, dedi.

Hazreti Fatima ikinci defa iceri giremeden geri döndü. Ücüncü gün
yanina Hazreti Hüseyin' i de alarak gitmisti.- Kapida yine ayni durumla
karsilasarak Hüseyin' i iceri alamayinca geri dönmek mecburiyetinde
kaldi. Ücüncü gün ücü birden gittiklerinde kadin kocasindan her ücü
icin de izin almisti, iceri girdiler. Hazreti Fatima bir de bakti ki,
icerde kendisini karsilayan disarda sesinden tanidigi kadin degil. Genc
ve güzel bir kadin... Hayretle sordu:

Sizinle disardan konusurken sesiniz baska idi, simdi baska, bu nasil oluyor? dedi.

Kadin;

- Sizinle konusurken sesim disariya cikmakta idi. Ben de sesimi yabanci
erkek duyar da günaha girerim diye agzima tas parcasi alarak
konusuyordum. Simdi ise o tasi cikardim, dedi.

-
Hazreti Fatima' nin gözleri yasarmisti. Babasinin neden cennete evvelâ bu kadinin girecegini söyledigini anladi.

Kadin Hazreti Fatima (r.a.)' ya:

- Ey Allah(c.c.)' in Resulünün kizi! Acaba ben kocama karsi vazifemi ifa
etmis oluyor muyum? "Allah(c.c.) beni kocama itaatsizlikten dolayi
hesaba ceker diye korkuyorum, dedi.

Hazreti Fatima babasinin müjdesini bildirdi:

- Hayir! Sen bil' akis babamin cennete ilk girecek kadin diye
müjdeledigi birisin. Hicbir kadin sizin yaptiginizin onda - birini bile
yapamaz, dedi.

Ve cennete ilk girecek olan kadinla bir hayli sohbet ettikten sonra müsaade isteyerek oradan ayrildi.
angel_45 isimli Üye simdilik offline konumundadir

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alinti ile Cevapla
Sponsor Bağlantılar
Bayan Bölümüne Giriş Hakkında Bilgi - İrtibat: SiracinnurErkek Bölümüne Giriş Hakkında Bilgi - İrtibat: Aydarsinan
Alt 05-01-2008, 10:47   #2 (permalink)
Genel Admin

admin - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Bilgiler

Tecrübe
Tecrübe Puanı Gücü : 100
Tecrübe Puanı : 465
Tecrübe Puanı Seviyesi : admin is a glorious beacon of lightadmin is a glorious beacon of lightadmin is a glorious beacon of lightadmin is a glorious beacon of lightadmin is a glorious beacon of light
İletisim

evet kardeşim bunu daha önce okumuştum gerçekten çok etkileyici biz yazı. Bizlere tekrar hatırlattığın için teşekkür ederim

ilkvahiy.net'i Ayakta Tutan Sizin Açılan Konulara Verdiğiniz Cevaplardır. İlginiz İçin Teşekkürler...

İmzalardaki Resim ve Linkleri Görüntülümek İçin Mesaj Gönderim Sayınızın 1 ve üzeri olması gerekmektedir. Halbuki sizin 0 mesajınız var.

Padişahım İzindeyiz

Aşık Oldum Muhammed'e - Hakan Altunİmzalardaki Resim ve Linkleri Görüntülümek İçin Mesaj Gönderim Sayınızın 1 ve üzeri olması gerekmektedir. Halbuki sizin 0 mesajınız var.
name="quality" value="high">
O Gece Sendin Gelen - Funda Ararİmzalardaki Resim ve Linkleri Görüntülümek İçin Mesaj Gönderim Sayınızın 1 ve üzeri olması gerekmektedir. Halbuki sizin 0 mesajınız var.
Abdurrahman Önül - Kerbelaİmzalardaki Resim ve Linkleri Görüntülümek İçin Mesaj Gönderim Sayınızın 1 ve üzeri olması gerekmektedir. Halbuki sizin 0 mesajınız var.
Onul - K - Kerbela.mp3">
İmzalardaki Resim ve Linkleri Görüntülümek İçin Mesaj Gönderim Sayınızın 1 ve üzeri olması gerekmektedir. Halbuki sizin 0 mesajınız var.
type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" height="200" width="270">

"Bir Kavmin Seyyidi O Kavme Hizmet Edendir"
(Hadis-i Şerif)
Allah-ü Zül Celalin katında değerini merak ediyor isen Allah'ın seni ne ile meşgul ettiğine bak

(Hadis-i Şerif)

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alinti ile Cevapla
Alt 05-01-2008, 11:05   #3 (permalink)
Banned
Bilgiler

Tecrübe
Tecrübe Puanı Gücü : 0
Tecrübe Puanı : 96
Tecrübe Puanı Seviyesi : ahmedgenç will become famous soon enough
İletisim

Gerçekten güzel bi yazı ALLAH Razı Olsun ...
ahmedgenç isimli Üye simdilik offline konumundadir

Alinti ile Cevapla
Alt 11-01-2008, 17:15   #4 (permalink)
Kıdemli Üye
Bilgiler

Tecrübe
Tecrübe Puanı Gücü : 1
Tecrübe Puanı : 21
Tecrübe Puanı Seviyesi : Ya Hüseyin is on a distinguished road
İletisim

Allah razı olsun..Cok güzel bir paylaşım olmuş..Ne hikmetli ne güzel bir kadınmış maşaallah,,

Alinti ile Cevapla
Alt 31-01-2008, 01:58   #5 (permalink)
Profesör

gokce - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Bilgiler

Tecrübe
Tecrübe Puanı Gücü : 7
Tecrübe Puanı : 308
Tecrübe Puanı Seviyesi : gokce is a jewel in the roughgokce is a jewel in the roughgokce is a jewel in the roughgokce is a jewel in the rough
İletisim

Allah razı olsun çok güzel bir paylaşım olmuş
Gel, bekliyoruz yıllardır...

Arif Nihat Asya

"Allah hiç kimseye taşıyabileceğinden daha fazlasını yüklemez: kişinin yaptığı her iyilik kendi lehinedir, her kötülük de kendi aleyhine." "Ey Rabbimiz! Unutur veya bilmeden hata yaparsak bizi sorgulama!" "Ey Rabbimiz! Bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır yükler yükleme! Ey Rabbimiz! Güç yetiremeyeceğimiz yükleri bize taşıtma!" "Ve günahlarımızı affet, bizi bağışla ve rahmetini yağdır üstümüze! Sen Yüce Mevlâmızsın, hakikati inkar eden topluma karşı bize yardım et!"

Bakara -286

"Kabirden daha korkunç bir manzara görmedim." (Tirmizi, Zühd: 5)

Bir Annenin Oğluna Nasihatleriİmzalardaki Resim ve Linkleri Görüntülümek İçin Mesaj Gönderim Sayınızın 1 ve üzeri olması gerekmektedir. Halbuki sizin 0 mesajınız var.
Bir Babanın Kızına Nasihatleriİmzalardaki Resim ve Linkleri Görüntülümek İçin Mesaj Gönderim Sayınızın 1 ve üzeri olması gerekmektedir. Halbuki sizin 0 mesajınız var.

Alinti ile Cevapla
Sponsor Bağlantılar
Bayan Bölümüne Giriş Hakkında Bilgi - İrtibat: SiracinnurErkek Bölümüne Giriş Hakkında Bilgi - İrtibat: Aydarsinan