ilkvahiy.net   ilkvahiy.net'i Tavsiye Edin ilkvahiy.net Türkçe ilkvahiy.net in English

Geri git   ilkvahiy.net > MEDRESE > iSLAMİ BİLGİLER > İslami Sorular ve Cevapları
Şifremi Unuttum Kayıt Ol

Ücretsiz Kayıt Ol
İslami Sorular ve Cevapları | Namaz | Kurban | Evlilik | İlahiler | Üniversitelerimiz | Protestolarımız
Filistin Hakkında | İllerimizin Neleri Meşhur ?
Sitemiz Hakkında Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları

Filistine Dua Zincirine Katıl...
Filistin'e Destek Facebook Grubu

Haydi Sen de Ücretsiz Blogunu Oluşturmaya Başla. Nette Senin de Yerin Bulunsun !
İslami Sorular ve Cevapları Bu Bölümde Aklınıza Şüphe Getiren Soruların Cevaplarını Bulabilirsiniz...

ilkvahiy.net 7 GB Ücretsiz E-Posta Alanı Veriyor. Sen de İstemez misin ?

ilkvahiy.net'e Neden Kayıt Olmalıyım ? - ilkvahiy.net Radyo - Bayan Bölümüne Giriş - Erkek Bölümüne Giriş - Namaz Vakitleri - Dost TV
Sayfayı E-Posta Olarak Gönder Sayfayı E-Posta Olarak Gönder Facebookta Arkadaşlarınla Paylaş
Yazdırılabilir Şekli Göster Konuyu Yazdır

LinkBack (1) Konu Araçları Görünüm Biçimi
  #11 (permalink)  
Alt 13-10-2008, 02:23
admin - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Genel Admin

Memleket :
Teşekkür: 100
340 mesajı 972 Teşekkür Aldı
Ülke Bayrağı - turkey!
Tecrübe Puanı Gücü: 100
admin has much to be proud ofadmin has much to be proud ofadmin has much to be proud ofadmin has much to be proud ofadmin has much to be proud ofadmin has much to be proud ofadmin has much to be proud ofadmin has much to be proud ofadmin has much to be proud of

Ben olaya farklı açıdan bakacam. Peki Beşer Zulmeder Katılıyoruz. Ama Risale-i Nurda ne diyor ? Kader Adalet Eder.

Allah Allah ? Burada Nasıl Adalet Ediyor ? Baş Açtırarak Adalet Olur mu ? Diyenleriniz Var gibi. Beşer Zalimdir Arkadaşlar. Ama Allah ve Kaderi Adildir.

Hadiste Buyrulmuş : "Zalimler Allah'ın Kılıcıdır. Bir Zalimle Allah Diğer Zalimi Cezalandırmaktadır."

Peki Burada Zalim Kim ? Kapatmayan mı ? Yoksaaa Kapanan mı ? Evet ilginç geldi. Değil mi ? Kapanan Zalim olur mu diyorsunuz. Evet olur. Şöyle. Şimdi Aşağıdaki Söyleyeceklerimi İster Nefis Muhasebesi Gibi Düşünün İsterseniz Genel Bir Görüşle Bakın. Ama Lütfen Nefislerinizi Savunmayın. Ben bu sözlerimle kimseyi hedef almak istemiyorum.

Ben Üniversitede Aşağıda Yazacaklarımın Dışında Bir Kapalı Görmedim. Hepsi Bir Kapalı da Mevcut Demiyorum. Dikkat Edin. En Az Biri Var Diyorum.

• Makyaj Yapar
  • Kaşlarını Alır (Hadisle Sabittir Bu Tür Kadınlar Lanetlenmiştir. Hadisi Aşağıda Verecem - 1)
  • Rengarenk Cıvıl Cıvıl Giyinir.
  • Güneş Gözlüğü Takar
  • Peruk Takar
  • Kolyeler, Bilezikler vs. gibi takılar takar.
  • Göze Sürme Çeker Koku Sürünür.
  • Pantolon Giyer, Vücud Hatlarını Belli Eden Kıyafet Giyer.
  • Hele Hele O Başörtüsü ki hadiste beyan edildiği gibi Deve Hörgücü Gibi Saçlarının Arkasını Topuz Yapıp Saç Bağlayanlar (Bu Hadisi Aşağıda Verecem. - 2)
  • Ağzında Sakız Çiğner
  • Erkeklerle Laubali Konuşur ki Erkekler Ondan Utanır Duruma Gelir.
  • Erkeğin Yanına Sere Serpe Oturur.
  • Yüksek Sesle Kahkaha ile Güler
  • Dik Dik Erkeklere Bakar.
  • Topuklu Ayakkabı Giyer (Ziynetim Var Diye Ayaklarınızı Yerlere Vurmayın Ayetine Karşı Çıkar Gibi.)
  • Başörtüsü islamın simgesinden çok karakterinin simgesi gibidir. Marka özentisi Vakkodan Alınmış Başörtüleri vs.dir. Hiçbir insan bana 150 YTL verilen başörtüsünün mantığını anlatamaz. Ben Hadislerde Okuduğum Ayet Geldiğinde Yatak Çarşafları Yırtılıp Başlara Sarıldığı idi. Ben Vakko Gibi gösterişli kumaş kullanan kumaşlarla örtünün gibi hadis okumadım.
  • Bi de Yeni Türedi Galiba Hem Sigara İçmek Hem Baş örtmek
  • Facebookta Başı örtülü fotoğraflarını paylaşırlar.
  • Bazen Kollar Açıktır. Bazen kısa etek giyerler.
  • Başörtüsü takarlar. Başörtüleri ya kısadır ya da kulakları gözükür derecede ince şeffaf bir başörtüsüdür.
Vereceğim Dediğim Hadisler

Alıntı:
1. Buhari ve Müslim de İbnu Mesud’dan söyle dediğini rivayet eder:
“-Dövme yapana, yaptırana, güzellesmek için kaşlarını yolana, dislerini inceltene, Allah’ın yarattığı sekli değisterenlere Allah lanet etsin”
Alıntı:
2. Sahih-i Buharî’den sonra en muteber ikinci hadîs külliyatı olan Sahih-i Müslim’in Cennet 53 bölümünde şöyle bir hadîs rivayet edilmektedir:
“Ateş (cehennem) ehlinden iki sınıf vardır, henüz onları görmedim. (Birinci sınıf) Yanlarında sığır kuyruğu gibi bir şeyler taşıyıp onlarla insanlara vuran kimseler... (İkincisi) Giyinmiş çıplak kadınlar ki, bunlar Allah’a taatten (itaatten) dışarı çıkmışlardır. Bunlar (hem kendileri baştan çıkmıştır), hem de başkalarını baştan çıkartırlar. Başları deve hörgücü gibidir. Bu gibi kadınlar, Cennet’e girmek şöyle dursun, onun kokusunu bile alamazlar. Halbuki Cennet’in kokusu şu şu kadar uzak mesafeden hissedilir.” (Hadîsin ravisi Ebu Hureyre hazretleridir.)
Hiç kimse kusura bakmasın. Kapalı kardeşlerimizi itham için söylemiyorum. Ben üniversitede bunlardan en az birini uygulamayan bayan görmedim.

Şimdi Soruyorum. Allah'ın ilk emri OKU doğrudur. Peki Burada OKU'dan kasıt matematik fizik kimya mıdır ? Madem öyleydi Kur'an da neden bu bilimlere direk işaret edilmemiş ?

Yani Üniversite Okuyamayanlar Cehennemlik mi ? (Bunu şunun için söylüyorum. Hani diyorlar ya Allah'ın ilk emri diye. Yani Bir Cerbeze ile örtünmeden de önde olduğunu iddia ediyorlar. Yine bir cerbeze ile okumak için başını açma fetvalarını kendilerine veriyorlar.) Aslında Amaç Okuma Değil. Bu Tam Manası ile Bir Safsata. Desek ki onlara Okuyacaksın ama hiçbir mertebeye gelemeyeceksin. Hiçbir maaş alamayacaksın. Acaba okurlar mıydı merak ediyorum. Tek bir amaç var nefsin özgür olma isteği. Neden Boşanmalar en çok üniversite okuyan kadınlarda oluyor ? Hoyrat bakışların ortasına kendini bırakan bir kadın Dininden ziyade nefsinin arzularını dinliyor. Hal Böyle olunca da erkek tahammül edemiyor.

Burada imtihan şudur. (Ben imtihanınız kolay demiyorum.) Böyle Zalimane bir tesettür Allah'ın Gazabını celbediyor ve bir zalim ile diğer zalimi tokatlıyor. Diyeceksiniz ki hiç mi masum yok ? Elbette Vardır. Ama insan bu söze karşı ister istemez. Hz. Musa'nın Kur'anda da Geçen Duası Geliyor: " Bir de Musa tayin ettiğimiz vakitte huzurumuzda bulunmak üzere kavminden yetmiş er seçmişti. Ne zaman ki bunları o sarsıntı yakaladı. Musa dedi ki: "Rabbim, dileseydin bunları ve beni daha önce helak ederdin. Şimdi bizi ,içimizdeki o beyinsizlerin yaptıkları yüzünden helak mı edeceksin? O da sırf Senin imtihanın; Sen bununla dilediğini sapıklığa bırakır, dilediğine hidayet kılarsın! Bizim velimiz Sensin; artık bizi bağışla, bize merhamet eyle; bağışlayanların en hayırlısı Sensin! "

İşte Bu Bir İmtihan Kimileri Geçecek Kimileri Kalacak. Böyle Zalimane Tesettüre Bürünenler Bu Dünyada Direk Tokadı O Zalimlerin Elinden Yiyor. Yani Bir Zalimle Diğer Zalim Tokatlanıyor. Oysa ne acı ki arada masumlar da yanıyor. Hacettepe Tesettür Serbestti Yasadan önce 2003'den bu yana tesettürlü arkadaşlarımız derslere girerdi. Ta ki 2008 e kadar. Yasak konunca bir kaç kardeşimiz okulu bıraktı ve inanıyorum ki büyük bir zafer kazandılar ve adeta aşağıdaki ayete itaat etmişlerdi.

Âyetlerimi az bir fiatla, yani dünya menfaati karşılığında satmayın. Asıl Bana karşı gelmekten sakının! (Bakara 41)

İnşaallah Allah Hepimizin Yardımcısı olur.

Selametle...

Konu admin tarafindan (19-11-2008 Saat 18:05 ) degistirilmistir. Sebep: kaş alma ile ilgili hadis eklendi.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Share on FacebookStumble this Post!Google Bookmark this Post!Diigo this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Blink this Post!Propeller this post!Bookmark to AskJeeves!Bookmark to Ma.gnolia!Bookmark to Feed Me Links!Bookmark to Newsvine!Bookmark to Slashdot!Bookmark to Lycos IQ!
Alinti ile Cevapla
admin kullanıcısının mesajına 28 kişi teşekkür etti.
Teşekkür edenler :
*istanblue* (15-10-2008), aydınusta (16-10-2008), bendesiyim (17-10-2008), beyzabinbasi (14-10-2008), Biçare_Divane (14-10-2008), Burcu (14-10-2008), dacinhayzum (13-10-2008), dilruba (14-10-2008), dolunay (13-10-2008), emcr (14-10-2008), ercan (13-10-2008), furkanbatuhan (15-10-2008), gokce (18-10-2008), gunal (13-10-2008), güler (13-10-2008), gülzeynep (16-11-2008), hayal_76 (18-12-2008), Hayrunnisa (13-10-2008), huzur (22-11-2008), krizantem (13-10-2008), nunoglu (13-10-2008), sevcan (20-10-2008), seycan (17-10-2008), Seyduna (19-11-2008), seyma_0034 (14-10-2008), silaa (13-10-2008), tevhidgülü (13-10-2008), ZEYNEPNUR (17-10-2008)
Sponsor Bağlantılar

Sandisk 8 GB Micro SD HC Hafıza Kartı 43.96 YTL + KDV Tıklayın
  #12 (permalink)  
Alt 13-10-2008, 11:08
siracinnur - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Administrator

Memleket :
Teşekkür: 221
106 mesajı 180 Teşekkür Aldı
Ülke Bayrağı - turkey!
siracinnur has a spectacular aura aboutsiracinnur has a spectacular aura aboutsiracinnur has a spectacular aura about

öyle güzel ifade etmişsinki nutkum tutuldu ne desem boş

"Eğer hasmını mağlup etmek istersen,
fenalığa karşı iyilikle mukabele et."
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Share on FacebookStumble this Post!Google Bookmark this Post!Diigo this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Blink this Post!Propeller this post!Bookmark to AskJeeves!Bookmark to Ma.gnolia!Bookmark to Feed Me Links!Bookmark to Newsvine!Bookmark to Slashdot!Bookmark to Lycos IQ!
Alinti ile Cevapla
  #13 (permalink)  
Alt 13-10-2008, 18:34
Acemi Üye

Memleket :
1 Mesaj için 1 Kere Teşekkür Etti
Ülke Bayrağı - netherlands!
Tecrübe Puanı Gücü: 1
ercan is on a distinguished road

cok guzel ifade etmissin saol
Alinti ile Cevapla
  #14 (permalink)  
Alt 13-10-2008, 18:49
tevhidgülü - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Acemi Üye

Memleket :
2 mesajı 8 Teşekkür Aldı
Ülke Bayrağı - turkey!
Tecrübe Puanı Gücü: 1
tevhidgülü is on a distinguished road

Kardeşim ALLAH C.C razı olsun çok güzel bir bakış açısı ve çok güzel bir değerlendirme.Tesettür modası” denilerek,(güya)hem örtülü hem de modern(!) görünmek isteyen “elit” (İslam’da da böyle sınıflar oluşturma derdine düştüler şimdi de)Müslüman hanımlar için, Rus mankenlerin bolca makyaj ve alımlarıyla, düzenlenen tesettür defileleri gün geçtikçe artmaktadır .Tesettür modası adı altında Anadolu’nun muhafazakar ve milliyetçi ailelerinin kızları , bu modadan etkilenerek, ortaya dini bağlamından kopuk, inanç eksenli tesettürle hiçbir ilgisi olmayan, melez bir giyim kültürü çıkmıştır. Örtülü(!) dediğimiz kardeşlerimizin birçoğunda, gerçek manasıyla tesettür nerdeyse kalmamıştır. Örtüyü ya da tesettürü, tek bir renge ya da belli kalıp bir kıyafete bağlayıp “bunun dışındakiler tesettür değildir” diyenlerden değiliz ama özellikle son zamanlarda artan "Bu ne biçim bir örtünmedir" diye hayretle izlediğimiz, sanki İslam’ın tesettür ve hicap emriyle adeta dalgasını geçen bir tuhaflıkla zaman zaman maskaralığa dönüşen, garip kıyafetler karşısında da üzülüyoruz.!Oysa ki, Medine’de Yahudi Beni Kaynuka oğullarının, hazmedemedikleri İslam’ın tezahürü olarak gördükleri ve saldırdıkları ve bunun neticesinde Peygamberimiz’in ve sahabelerin uğruna savaş verdiği örtü , bu değildi.

!Maraş’ta, namahremden korunulmaya çalışılan, Sütçü İmam’ın canından kıymetli görerek canını verdiği örtü , bu değildi.

!Asırlardır dünya üzerindeki İslam topraklarında ve Osmanlı’da Müslüman kadının örttüğü örtü , bu değildi.

!Nur 31’de, Ahzab 59’da Allah’ın mümine hanımlara emrettiği örtü de , bu değildi.
Halbuki tesettür kadını güzelleştirmek için değil bilakis güzelliğini örtmek için farz kılınmıştır. Şu unutulmamalıdır ki, bir kadın, sırf kendisini güzelleştiriyor, kendisine yakışıyor diye örtünüyorsa , onun başında ayet değil bir bez parçası bulunuyordur.Tesettür bir bütün olarak, hicab, iffet, haya vs duygularıyla kuşatılmış “takva elbisesi”yle birlikte yaşanmadığı müddetçe anlamını yitirecek, karşı cenahtakilerin dahi garipsediği, alay ettiği garip (tesettürlü!) kıyafet biçimleri artmaya devam edecektir. Fakat başörtüsüyle birlikte asıl kuşanılması gereken takva elbisesine bürünüldüğünde, zamanın fitnelerinden kurtulup tekrar ayetlere dönüldüğünde ve vahiy hayatın tam ortasına taşındığında ise kaybetttiğimiz tesettürün ruhu geri gelecektir inşallah...vesselam...
Alinti ile Cevapla
tevhidgülü kullanıcısının mesajına 4 kişi teşekkür etti.
Teşekkür edenler :
aydınusta (16-10-2008), güler (13-10-2008), hayal_76 (18-12-2008), seycan (17-10-2008)
  #15 (permalink)  
Alt 13-10-2008, 18:57
Acemi Üye

Memleket :
2 mesajı 6 Teşekkür Aldı
Ülke Bayrağı - turkey!
Tecrübe Puanı Gücü: 0
mushab33 is on a distinguished road
Standart Malesef bunlar doğru

S.a kardeşim çok güzel ifade etmişsin ne yazı ki birçok başörtülü dye tanınıyor ama bunu sadece giyim icabı olarak giyiyorlar
benim başımada bi olay geldi bi forumadresine üye oldum çok iyi bi forumdu baktim eski moderetor bayandı ama bunun açığını görmüşler atmışlar modlukta
benim msn adresimi eklemiş ve konuştuk çok iyi yazı yazıyordu islami hakında sonra cam açmakta israr edince camı açtım benim bihuyum var hiç kalb kıramak istemiyorum ondan camı kabul etim vala onu görünce gıbta etim tam bi mucahidedi biraz konuştuk
sonrakapatı
arada bi kaçgün sonra açtı ve ne görim açık saçıktı hemem kapat camı dedim ve msn adresimde sildim bunlar aslında oyun başörtülü bacılarımızı karalamak ama bunlar böyle yapıncada erkekler diyorki tüm başörtülü kızlar böyledir bi ara bi başörtüyü bi arkadaşı rahatsız eden biri vardı bana yoladı bende konuştum ya nekadar iyi oldumsada hep küfür ediyordu vala bi arkadaşlar birlikte msn adrsi aldık elinde ve mahkemelik etik adamı bunlarla iyi konuşulmuyor malesef
sana katılıyorum kardeşim allahh razı olsun senden
::::::::::::::::selamveduylakalın::::::::::::::::: :::::::
Alinti ile Cevapla
mushab33 kullanıcısının mesajına 5 kişi teşekkür etti.
Teşekkür edenler :
aydınusta (16-10-2008), hayal_76 (18-12-2008), seycan (17-10-2008), tahsin (18-10-2008), uumuutd (14-10-2008)
  #16 (permalink)  
Alt 13-10-2008, 19:03
siracinnur - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Administrator

Memleket :
Teşekkür: 221
106 mesajı 180 Teşekkür Aldı
Ülke Bayrağı - turkey!
siracinnur has a spectacular aura aboutsiracinnur has a spectacular aura aboutsiracinnur has a spectacular aura about

kardeşim güzel yazmışsın da profil bilgine göre erkeksin peki kamera açmak isteyen hatta ısrar eden bir bayanı ne kadar samimi bulabildiniz ki hatta islam bayrağı altında güya çok enteresan açıkcası

"Eğer hasmını mağlup etmek istersen,
fenalığa karşı iyilikle mukabele et."
Alinti ile Cevapla
siracinnur adlı üyemize teşekkür eden(ler):
hayal_76 (18-12-2008)
  #17 (permalink)  
Alt 13-10-2008, 19:08
Genel Admin

Memleket :
Ülke Bayrağı - turkey!
admin has much to be proud ofadmin has much to be proud ofadmin has much to be proud ofadmin has much to be proud ofadmin has much to be proud ofadmin has much to be proud ofadmin has much to be proud ofadmin has much to be proud ofadmin has much to be proud of

Zaten son zamanlarda moda olan Tekbir Giyim çok ahlaksızca defilelere imza atıyor. Bir çok podyum mankenine tesettür dediği başörtülerini sarıp çıkarıyorlar.

Ama bir bakarsak bu firmanın Eşarplarını üreten bir Alman Modacı ve üreten kişi müslüman değil. Ne kadar değerlerimize sahip çıkar ki ?
Alinti ile Cevapla
admin adlı üyemize teşekkür eden(ler):
hayal_76 (18-12-2008)
  #18 (permalink)  
Alt 13-10-2008, 19:12
Genel Admin

Memleket :
Ülke Bayrağı - turkey!