ilkvahiy.net ilkvahiy.net'i Tavsiye Edin ilkvahiy.net Türkçe ilkvahiy.net in English
Kayıt Ol Portal Forum Video Gruplar Blog Albümler Etiketler İletişim Yardım Üye Listesi iTrader Takvim Arcade Arama Bugünkü Mesajlar Bütün Forumları Okunmuş Kabul Et
  #1 (permalink)  
Alt 25-04-2008, 23:10
gokce - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Süper Moderatör
Puanlar: 16,673, Derece: 82 Puanlar: 16,673, Derece: 82 Puanlar: 16,673, Derece: 82
Aktivite: 100% Aktivite: 100% Aktivite: 100%

Memleket :
Teşekkür: 328
160 mesajı 241 Teşekkür Aldı
Ülke Bayrağı - turkey!
Tecrübe Puanı Gücü: 9
gokce is just really nicegokce is just really nicegokce is just really nicegokce is just really nicegokce is just really nice
Standart Salavatın Önemi ve Değeri

SALAVATIN ÖNEMİ

Efendimiz Aleyhisselam buyurdu:

- Bana en yakin olanlar, uzerime en cok salavat getirenler olacaktir.

- Uzerime salavat getirirseniz Allah da (c.c) sizin uzerinize salavat getirir.

- Bana salavat getirin. Nerede olursaniz olun salavatiniz bana ulasir.
- Allah Teala (C.C) buyurdu: "Bir defa salavat getirene Ben ve meleklerim on defa salavat getiririz."

- Cuma gunu ve geceleri uzerime (100) defa salavat getirenin Allah Teala (c.c) otuzu dunyaya, yetmisi ahirete ait olmak uzere yuz hacetini kabul eder.

- Dua ile sema arasinda bir engel vardir. Uzerime salavat getirilince engel acilir, dua yerine ulasir.

- Sunnetimi ihya eden, uzerime salavat getiren, darda kalanlara yardimda bulunanlar kiyamet gununde arsin golgesinde olacaklardir.
- Sirat uzerinde kalmis, hurma yapragi gibi tirtir titreyen bir adam gordum .O anda uzerime getirdigi salavat-i serife gelip o durumdan onu kurtardi.

- Dun gece acayip bir sey gordum. Adamin biri Sirat uzerinde dusup kalkiyordu. O anda uzerime getirdigi salavat geldi. Elinden tuttugu gibi Sirat'tan gecirdi.

- Meclislerinizi salavat ile susleyiniz.,

- Kiyamet gunu buyuk ecir almak isteyen, uzerime salavat getirsin.

- Cuma gunu uzerime (80) kere salavat getirenin seksen senelik gunahi affolunur.

- Uzerime salavat getirilmeden yapilan hicbir dua kabul olunmaz.

- Karsilasan iki mu 'min salavat getirerek musafaha ederlerse, gecmis ve gelecek gunahlari bagislanir. - Uzerime (100) defa salavat getirene, Allâh (c.c.) bin defa rahmet nazari ile bakar. Istiyakla daha fazla getiren icin kiyamet gununde sefaat ve sahitlik ederim.

- Uzerime bir gunde (1000) defa salavat getiren kimseye cennetteki makami gosterilmedikce olmez.

- Cuma gunu uzerime (100) defa salavat-i serife getiren kimse kiyamette oyle bir nur ile gelecek ki, eger o nur butun mahser ehline taksim edilse hepsine yeterdi.

- Omrunu bos yere heba eden kisinin kaybettigi zamani telafi etmesi icin salavat-i serife ile mesgul olmalidir. Eger butun Omrunu ibadetle gecirmis olsan sonra bir defa salavat-i serife getirsen, getirdigin salavat butun ibadetlerinden daha agir gelirdi. Cunku sen kendi gucun nispetinde salavat getirmektesin.

- Allah Teala da (C.C) Rububiyyeti hesabiyla senin bir salavatina karsilik sana on salavat getirmektedir.Yani Allah Teala(C.C) sana on defa rahmet nazariyla bakmaktadir.

- Allah Teala'nin (C.C) kuluna nazar-i rahmeti; insin, cinnin ibadetinden daha hayirlidir. Cunku Allah(C.C) bir kuluna rahmeti ile nazar edince o kul azaba uğramaz.

- Allah Teala(C.C), persembe gunu ikindi vakti, melekleri salavat-i serife getirenlerin ismini yazmak icin yeryuzune gonderir. Cuma gunu ve gecesi salavat getirmeyi ihmal etmemelidir.

* Salavat-i Serife dunya ve ahirette insanin derecesini yuceltir. Onu buyuk bir nur sahibi kilar. Kazanci en bol bir ticaret kaynagidir.

"Bir kız öğrenciyi başını örttüğü için tahsil hakkından mahrum etmek, İstiklâl Savaşı başlarında ve Maraş'ta, düşmanlar tarafından başörtüsü çekilip düşürüldüğü için başlayan milli şahlanışın ruhuna tükürmektir"
Necip Fazıl Kısakürek

Yarım Saat Yer Altında Kalan Bir Adamın Anlattıkları...(Çok güzel okumanızı tavsiye ederim)

Saçlarını deve hörgücü şeklinde toplayıp başını örtenler Dikkat!!!

Konu gokce tarafindan (25-04-2008 Saat 23:30 ) degistirilmistir..
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Share on FacebookStumble this Post!Google Bookmark this Post!Diigo this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Blink this Post!Propeller this post!Bookmark to AskJeeves!Bookmark to Ma.gnolia!Bookmark to Feed Me Links!Bookmark to Newsvine!Bookmark to Slashdot!Bookmark to Lycos IQ!
Alinti ile Cevapla