Ehl-İ beyt'İ sevmek Resulüllah (s.a.v)buyurdular ki:"Nimetleriyle sizi beslediği için Allah'ı sevin.Beni de Allah sevgisi için sevin.Ehl-i Beytimi de benim sevgim için sevin. (Tirmizi,Menakıb.) Şu ayet indiği zaman,(mealen):Sana bu ilim geldikten sonra,kim seninle bu hususta mücadele edecek olursa de ki:"Gelin.çocuklarımızı ve çocuklarınızı,kadınlarımızı ve kadınlarınızı,kendinizi ve kendimizi çağırıp toplanalım,sonra niyaz edelim ki,Allah'ın laneti yalancılar üzerine olsun!"(Al-i İmran 61.ayet)Resulüllah (s.a.v) H.z Ali H.z Fatıma'yı,H.z Hasan ve H.z Hüseyin'i (r.a) çağırdı ve:"Allah'ım,bunlarda benim ehlim (ailem)"buyurdu.(Tirmizi.) Ümmü Seleme (r.anha) "Ben rasulüllah(s.a.v)'in evinin kapısında iken şu ayet nazil oldu:..."Ey peygamber ailesi!Allah günahlarınızı giderip sizi tertemiz yapmak istiyor"(Ahzap,33.ayet). Raulüllah (s.a.v),Ali,Fatıma,Hasan ve Hüseyin vardı.Onlara bir örtü bürüdü ve:"Allah'ım,işte bunlar benim ehl-i beytimdir,bunlardan günahı gider ve bunları kirlerden tertemiz kıl"buyurdu.Ben atılıp:"Ey Allah'ın Rasulü!Ben ehl-i beytinden değilmiyim?"dedim.Bana: "Sen (yerinde dur,sen zaten) hayırdasın,sen Rasulüllah'ın zevcesisin"diye cevap verdi.(Tirmizi,) Rasulüllah (s.a.v),üzerinde siyah (yünden) nakışlı bir kumaş olduğu halde sabahleyin evden çıktı.O sırada H.z Hasan geldi,onu örtünün altına soktu.Sonra H.z Ali geldi onu da örtünün altına soktu.Sonra da:"Ey ehl-i beyt Allah günahlarınızı giderip sizi tertemiz yapmak istiyor"(Ahzap 33.ayet)buyurdu.(Müslim) |