Makine nakışı öğretmen görevleri NAKIŞ ÖĞRETMENİ TANIMI Çalıştığı eğitim kurum yada kuruluşunda yetişkinlere veya öğrencilere nakışla ilgili eğitim veren kişidir. GÖREVLERİ 1-Branşınla ilgili yıllık plan, ders planı yapar. 2-Sorumlu olduğu atölyeyi eğitime hazır bulundurur. 3-Kullandığı alet ve makineların basit onarımlarını yapar. 4-Yaptığı yıllık plan doğrultusunda kursiyerlere bilgi ve beceri kazandırır. 5-Eğitici kol çalışmaları yaparak kursiyerlerin yeteneklerini ortaya çıkarır. KULLANILAN EĞİTİM MATERYALLERİ 1-Alanı ile ilgili günlük ders planı, çeşitli nakış kitapları. 2-Dikiş makinesı ve çeşitli nakış kitapları ve örnek desenler MESLEĞİN ÖZELLİKLERİ 1-Ellerini, gözlerini ve ayaklarını eşgüdümle kulalanabilmeli. 2-Üretici ve estetik değerlendirme yapabilmeli. 3-Renk uyumunu ve renk ahengini algılayabilmeli. 4-Düşüncelerini ve bilgisini karşısındakine aktarabilmeli. 5-Dikkatli, sabırlı ve işine özen göstermeli. 6-İnsanlarla iyi iletişim kurabilen sevecen ve hoşgörülü olabilmeli. 7-Sorunlarla başa çıkmayı bilmeli. 8-Kendini geliştirmeye istekli, coşkulu, girişimci ve yaratımcı olmalı. ÇALIŞMA ORTAMLARI Sınıf yada atölyede görev yaparlar, görevini genellikle ayakta yürütür, temiz ve aydınlık yerleri seçerler.
Konu cemre tarafindan (31-05-2008 Saat 11:23 ) degistirilmistir..
|