ilkvahiy.net ilkvahiy.net'i Tavsiye Edin ilkvahiy.net Türkçe ilkvahiy.net in English
Kayıt Ol Portal Forum Video Gruplar Blog Albümler Etiketler İletişim Yardım Üye Listesi iTrader Takvim Arcade Arama Bugünkü Mesajlar Bütün Forumları Okunmuş Kabul Et
  #1 (permalink)  
Alt 15-07-2008, 23:21
siracinnur - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Administrator
Puanlar: 8,970, Derece: 63 Puanlar: 8,970, Derece: 63 Puanlar: 8,970, Derece: 63
Aktivite: 89% Aktivite: 89% Aktivite: 89%

Memleket :
Teşekkür: 202
97 mesajı 163 Teşekkür Aldı
Ülke Bayrağı - turkey!
Tecrübe Puanı Gücü: 100
siracinnur has a spectacular aura aboutsiracinnur has a spectacular aura aboutsiracinnur has a spectacular aura about
Standart Akademİk yÜkseltİlme ve atanma ÖlÇÜtlerİ

Öğretim Üyeliğine Yükselme ve Atanma (Atama Kriterleri) 2002/33 sayılı Senato Kararı eki

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ
ÖĞRETİM ÜYELİĞİ KADROLARINA BAŞVURU KOŞULLARI
VE UYGULAMA İLKELERİ HAKKINDA YÖNERGE

Bu yönerge de 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu ve bu kanunla ilgili yönetmelik hükümleri saklı kalmak kaydıyla Abant İzzet Baysal Üniversitesinde Öğretim Üyeliğine atama ve yükseltmelerde aranan koşullar ile puanlama değerlemesi ve uygulama esasları belirtilmiştir.
AMAÇ:
Bu Yönergenin amacı,Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğretim üyelerinin bilimsel çalışmalarında kalitenin artırılmasına yönelmek, dünyadaki ortak standartlara ulaşmak ve eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra ulusal ve uluslar arası düzeyde bilimsel yayın üreten seçkin öğretim üyeleri yetiştirmektir.
KAPSAM:
Bu yönerge Abant İzzet Baysal Üniversitesine bağlı Fakülte, Yüksekokul ve Enstitülerde öğretim üyeliğine yükseltilecek ve atanacak kişilerde aranan kriterleri düzenlemektedir.
GENEL İLKELER :
Bu yönerge aşağıdaki genel ilkeler çerçevesinde yürütülür:
1 . Bu Yönergede hüküm bulunmayan hallerde Akademik Değerlendirme Kurulunca değerlendirme yapılır.
2 . Aynı bilimsel çalışma için mükerrer yayın yapılması halinde bunlardan sadece en yüksek puanlı olan çalışmaya puan verilir. Yayının mükerrer olup olmadığı, gerektiğinde konunun uzmanı bir danışmanın görüşü alınarak Akademik Değerlendirme Kurulu tarafından karara bağlanır.
3. Derginin indekslerde tarandığının aday tarafından belgelenmesi gereklidir.
4. Adayın kendi eserlerine yaptığı atıflar değerlendirmeye alınmaz.
UYGULAMA ve YÜRÜRLÜK:
Öğretim üyeliğine atama ve yükseltilmelerde açılan Profesör ve Doçent kadrolarına başvuran adayların dosyaları Rektör tarafından görevlendirilen Akademik Değerlendirme Kurulu tarafından ön incelemeye alınır. Kurul, bir Rektör yardımcısı başkanlığında en az üç Profesörden oluşur. Kurulun görev süresi 2 yıldır. Yardımcı Doçent kadrolarına başvuran adayların dosyalarının değerlendirilmesi İlgili birimin yönetim kurulu tarafından yapılır.
Akademik Değerlendirme Kurulu adayların dosyalarını inceleyerek puanların hesaplamasını yapar. Öngörülen puanı tamamlayan ve diğer koşulları sağlayan adayın ilan edilen kadrolara başvurusu kabul edilir ve daha sonra ilgili prosedür başlamış olur.
Akademik Değerlendirme Kurulu, üniversite tarafından yapılan her kadro ilanında toplanır ve başvuruları değerlendirir.
İlgili tablolarda yer almayan hususlar komisyon tarafından değerlendirmeye alınır.
Üniversitemiz Senatosu tarafından 2002/6 -33 sayılı kararla kabul edilen bu yönerge 18.09.2002 tarihinden itibaren yürürlüğe girer.
Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Kriterleri Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü tarafından yürütülür.

ATAMA KOŞULLARI:
I) SAĞLIK, FEN ve SOSYAL BİLİMLER ALANLARINDA
A ) Profesör Kadrolarına Başvurabilmek İçin:
2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu ve bu kanunla ilgili yönetmelik hükümleri saklı kalmak kaydıyla ;
1-Doçent ünvanı alındıktan sonra alanında en az beş yıl görev yapmış olmak.
2-Doçentlik ünvanını aldıktan sonra doçentlik başvurusu için gerekli asgari koşulları en az bir kez daha sağlamış olmak.
3-Akademik etkinliklerden aşağıdaki tabloya uygun puanları almış yayınları yapmış olmak.
Profesör Puan Tablosu

Sağlık Bilimleri
Fen
Bilimleri
Sosyal Bilimler

Toplam puan
200
150
150
Son beş yılda en az puan

100
80
80
B ) Doçent kadrolarına başvurabilmek için
2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu ve bu kanunla ilgili yönetmelik hükümleri saklı kalmak kaydıyla;
4-Akademik etkinliklerden aşağıdaki tabloya uygun puanları almış yayınları yapmış olmak.
5-Doktoradan sonra en az 3 yıl çalışmış olmak.
6-Üniversitelerarası Kurul’un doçentlik başvuruları için 2001 yılında uygulamaya koyduğu koşulları sağlamış olmak.
Doçent Puan Tablosu

Sağlık Bilimleri
Fen Bilimleri
Sosyal Bilimler
Toplam puan
150
100
100
Son üç yılda en az puan

70
40
40

C ) Yardımcı Doçent Kadrolarına Başvurabilmek için
2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu ve bu kanunla ilgili yönetmelik hükümleri saklı kalmak kaydıyla;
7-Aşağıdaki tabloda belirtilen puanları sağlamış olmak.
8-Doktoradan sonra en az bir yıl çalışmak ( Üniversitemiz adına 2547 sayılı kanunun 33. maddesine göre Yurtdışında doktora yapanlarda bu koşul aranmaz ).
Yardımcı Doçent Puan Tablosu

Sağlık*
Bilimleri
Fen Bilimleri*
Sosyal Bilimler*
Toplam puan
50
30
30
* Yardımcı doçentliğe yeniden atanmalarda bir önceki atanma döneminde en az 15 puan sağlamış olmak.
Not: Yardımcı doçentliğe ilk atamada KPDS yada ÜDS den 65 veya daha yukarı puan alanlar ayrıca yabancı dil sınavına tabi tutulmazlar.
Öğretim Üyesi teminindeki güçlükler nedeniyle Bolu, Düzce, Akçakoca, Gerede, Mengen ve Mudurnu’daki Yüksek Okul ve bu yerlerdeki Meslek Yüksek Okullarında bu uygulama geçerli değildir.

II) “GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ” ALANINDA
Aday tarafından sunulan her çalışma belgelendirilmek zorundadır. VII. Bölüm (Sanatsal Çalışmalar) dışında diğer değerlendirme alanları, Müzik ve Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalları için ortaktır.
A ) Profesör Kadrolarına Başvurabilmek İçin:
9-Doçent unvanı alındıktan sonra alanında en az beş yıl görev yapmış olmak.
10-Doçentlik ünvanını aldıktan sonra doçentlik başvurusu için gerekli asgari koşulları en az bir kez daha sağlamış olmak.
11-Akademik etkinliklerden aşağıdaki tabloya uygun puanları almış olmak.
Profesör Puan Tablosu

Anabilim Dalı
Müzik Eğitimi ABD
Resim-İş Eğitimi ABD

Toplam puan
150
150
VII. Bölümden en az puan ( Son beş yılda )
80
80
B ) Doçent Kadrolarına Başvurabilmek İçin:
12-Doktoradan sonra en az 3 yıl çalışmış olmak.
13-Üniversitelerarası Kurul’un doçentlik başvuruları için 2001 yılında uygulamaya koyduğu koşulları sağlamış olmak.
14-Akademik etkinliklerden aşağıdaki tabloya uygun puanları almış olmak.
Doçent Puan Tablosu

Anabilim Dalı
Müzik Eğitimi ABD
Resim-İş Eğitimi ABD

Toplam puan
100
100
VII. Bölümden en az puan ( Son üç yılda )
50
50
C ) Yardımcı Doçent Kadrolarına Başvurabilmek için
2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu ve bu kanunla ilgili yönetmelik hükümleri saklı kalmak kaydıyla; Akademik etkinliklerden aşağıdaki tabloya uygun puanları almış olmak.
Not: KPDS yada ÜDS den 65 veya daha yukarı puan alanlar yardımcı doçentliğe ilk atamada ayrıca yabancı dil sınavına tabi tutulmazlar.
Yardımcı Doçent Puan Tablosu
Anabilim Dalı
Müzik Eğitimi ABD**
Resim-İş Eğitimi ABD**

Toplam puan*
40
40

* Yardımcı doçentliğe yeniden atanmalarda bir önceki atanma döneminde en az 15 puan sağlamış olmak.

**Toplam puanın 20 puanını 1. Ve 2. Bölümlerden almış olmalıdır.

DEĞERLENDİRME ( PUANLAMA ):
SAĞLIK, FEN, SOSYAL BİLİMLER ve GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ ALANLARINDA PUANLAMA SİSTEMİ:
1. BÖLÜM : ARAŞTIRMAYA DAYALI YAYIN PUANLARI

1.1a.SCI-E (Science Citation Index-Expanded), SSCI (Social Science Citation Index), AHCI (Arts and Humanites Citation Index) tarafından taranan dergilerde yayımlanan orijinal makaleler 1.

40

b. SCI-E (Science Citation Index-Expanded), SSCI (Social Science Citation Index), AHCI (Arts and Humanites Citation Index) tarafından taranan dergilerde yer alan derlemeler, olgu sunumu, teknik bilgi notu gibi diğer yayınlar1

20

1.2.a. SCI-E, SSCI, AHCI dışındaki uluslar arası indeksler tarafından taranan dergilerde yayımlanan orijinal makaleler 1

30

b. SCI-E, SSCI, AHCI dışındaki uluslararası indeksler tarafından taranan dergilerde yer alan derlemeler, olgu sunumu, teknik bilgi notu gibi diğer yayınlar1

15

1.3. a) Madde 1.1. ve 1.2 nin kapsamı dışındaki ulusal hakemli dergilerde yayımlanan orijinal makaleler 1

15

b) Madde 1.1. ve 1.2 nin kapsamı dışındaki ulusal hakemli dergilerde yer alan derlemeler, olgu sunumu, teknik not gibi diğer yayınlar 1

8

c) Uluslararası bilimsel etkinliklere ait kitaplarda yayınlanan bildiriler1

8

d) Ulusal bilimsel etkinliklere ait kitaplarda yayınlanan bildiriler1

6

1.4. Uluslararası kongrelerde sunulan ancak özeti madde 1.1. de sayılan indekslere kayıtlı dergilerde yayımlanan bildiriler1

15

1.5. Diğer Uluslararası kongre veya sempozyum bildirileri1

7

1.6. Ulusal kongre veya sempozyum bildirileri1

5

1.7. SCI-E, SSCI ve AHCI kapsamındaki atıflar 1

5 /atıf

2. BÖLÜM: DİĞER YAYIN FAALİYETLERİ.

2.1. Uluslararası kitaplar ve dergilerde yer almış adayın adıyla anılan formül, şema, şekil, resim ve tablolar
20

2.2. Uluslararası başvuru kitaplarından alınan atıflar1
10 /atıf

2.3. a. Uluslararası yayınevleri ya da kuruluşlarca basılmış kitap yazarlığı1
50

b. Uluslararası yayınevleri ya da kuruluşlarca basılmış kitaplarda editörlük veya bölüm yazarlığı1
25

c. Ulusal yayınlardaki atıflar
1/atıf

2.4. a. Alanında kitap çevirmenliği1 (en az 50 sayfa)
15 PUAN/Kitap başına

b. Alanında kitap bölümü, kitapçık, makale çevirmenliği (50 sayfadan az) 1

10/Kitap başına

2.5. a. Alanında Türkçe bilimsel veya ders kitabı yazarlığı (en az 50 sayfa) 1

20/Kitap başına

b. Türkçe bilimsel kitapçık (50 sayfadan az) veya Türkçe kitapta bölüm yazarlığı veya editörlük1

15/Kitap başına

3. BÖLÜM: DİĞER BİLİMSEL FAALİYETLER

3.1. a. Uluslararası bilimsel kuruluşlarca adına verilen Bilim , Teşvik ve Hizmet Ödülleri

40

b. Ulusal bilimsel kuruluşlarca adına verilen Bilim , Teşvik ve Hizmet Ödülleri

20

3.2. a.Uluslararası kuruluşlarca verilen proje ödülleri

10

b.Ulusal kuruluşlarca verilen proje ödülleri

5

3.3. a. Uluslararası patentler1

20

b. Ulusal patentler1

10

3.4. a. Bilimsel amaçlı uluslararası burslar2