Bilim, kültür, sanat, sosyal ve sportif alanlarda topluluk kurmak isteyen öğrencilerimiz, Muğla Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Yönergesi hükümleri gereğince aşağıda belirtilen bilgiler ışığında işlemlerini gerçekleştirmektedirler.
Öğrenci topluluklarının kurucular kurulu en az on öğrenciden oluşur.
Kurucular kurulu topluluklarının faaliyetlerinden sorumlu olacak bir öğretim elemanını koordinatör olarak belirler.
Kurucular kurulu, Koordinatörünün de desteğini alarak Muğla Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Yönergesi doğrultusunda kurmak istedikleri topluluğun tüzüğünü hazırlar.
Kurucular kurulu, genel kurul toplantısı yapacağı tarihe kadar topluluk ile ilgili işleri ve etkinlikleri yürütmek üzere kendi aralarından üç asil, üç yedek üyeden oluşan geçici yönetim kurulunu belirler.
Kurucular kurulunda görev alacak öğrenciler ile topluluğa kazandırılacak üyelerin
Siyasi partilere kayıtlı bulunmaması,
Disiplin cezası almamış ve adli sicilinin temiz olması,
Öğrencilik süresinin yasal süresini aşmamış olması
gerekmektedir. Kurucular kurulunda görev alacak öğrencilerin iletişim bilgileri ile yukarıda belirtilen hususları kapsayan belgeler koordinatör tarafından hazırlanacak başvuru yazının ekinde Muğla Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Yürütme Kuruluna sunulmak üzere Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na gönderilir.
Topluluk kurma talepleri, Muğla Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Yürütme Kurulu tarafından görüşülerek karara bağlanır.
TOPLULUKLARA NASIL ÜYE OLUNUR Bilim, kültür, sanat, sosyal ve sportif alanlarda faaliyet göstermek amacıyla kurulmuş olan öğrenci topluluklarına, her öğrencimiz üye olabilir. Üyelik başvuruları ilgili topluluğun koordinatörü aracılığıyla yönetim kuruluna yapılır. Üyelik başvurusunda bulunan öğrencinin üyeliği, Topluluk Yönetim Kurulu kararı ve üye kayıt defterine kaydı ile kesinlik kazanır.
Afet İlk Yardım Topluluğu Topluluk Koordinatörü :
Topluluk Başkanı : Mahmut MERAL
Astronomi Topluluğu Topluluk Koordinatörü : Yrd.Doç.Dr. Kerem CANKOÇAK Topluluk Başkanı : Abdurrahman SAL
Atatürkçü Düşünce Topluluğu Topluluk Koordinatörü : Okt. Dr. Rabia AYDIN Topluluk Başkanı : Seyfettin ÜLKER
Banka - Borsa ve Sigortacılık Topluluğu Topluluk Koordinatörü : Doç.Dr. Cem. M. BAYDUR Topluluk Başkanı : Ahmet ULUÇAY
Bilgisayarın Genç Ruhları Topluluğu Topluluk Koordinatörü : Öğr.Gör. Hüseyin GÜRÜLER Topluluk Başkanı : Onur POLAT
Bilim ve Teknoloji Topluluğu Topluluk Koordinatörü : Öğr.Gör. M.Afşin ERDOĞAN Topluluk Başkanı : Emre DEDE