Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi 1962-1963 eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Selçuk Eğitim Enstitüsü olarak hizmete açılmış, 1978-1979 eğitim-öğretim yılında Selçuk Yüksek Öğretmen Okulu'na dönüştürülmüştür. 1982 yılında Selçuk Üniversitesi'ne bağlanarak Eğitim Fakülteleri arasına katılmıştır. SÜ Eğitim Fakültesi bugün Meram Yerleşkesindeki binalarında 21 Anabilim Dalı ile faaliyetlerine devam etmektedir. Fakültemizde 25 Profesör, 15 Doçent, 81 Yardımcı Doçent, 60 Öğretim Görevlisi, 87 Araştırma Görevlisi, 3 Uzman ve1 Okutman görev yapmaktadır.
Bilgisayar Laboratuvarları, Yabancı Dil Laboratuvarı, Erol Güngör Konferans Salonu, Spor Salonu ve 75. Yıl Spor Tesisi [3 halı saha, 2 basketbol sahası, 1 tenis kortu] ile öğrencilerimizin her türlü sosyal faaliyetlerine imkan tanınmaktadır. Mediko Merkezi sağlık güvencesi olmayan öğrencilerimize ücretsiz sağlık hizmeti vermektetir. Açık raf sistemine geçmiş olan kütüphanemiz kitap ve süreli yayınları ile öğrencilerimize araştırma ve geliştirme imkanı tanımaktadır. Yemekhane, Havuşbaşı Resturant, Dolunay Kafeterya ve her blokta yer alan kantinler öğrencilerimiz ve personelimizin hizmetindedir. Ayrıca Fakültemiz yerleşmiş bir bilgi işlem ortamı sayesinde öğrencilerimize gerek kayıt gerekse not öğrenimleri konusunda çağın gerektirdiği internet ayrıcalığını sunmaktadır. Fakültemiz Birinci Öğretimde 5564, İkinci Öğretimde 2969 olmak üzere toplam 8533 öğrencisiyle eğitim-öğretime devam etmektedir.