| |||||||||||||||||||||
| | |||||||
| Hadis-i Şerifler Bana bilerek yalan isnad eden kimse cehennemde yerini hazırlasın. (Hadis-i Şerif) |
| | LinkBack | Konu Araçları | Görünüm Biçimi |
| | #1 (permalink) |
| Nu’man bin Murre’den (Radiyallahu Anh): – Allah Resûlü (Aleyhisselatü Vesselam) ashabına buyurdu ki: "İçki içen, zina yapan ve hırsızlık eden kimse hakkındaki görüşünüz nedir?" Bu soru, bu suçlar hakkında henüz Allah’ın hükmü inmeden önce sorulmuştu. Ashap: "Allah ve O’nun Resûlü en iyi bilendir" dediler. Şöyle buyurdu: "Bunlar çirkin hareketlerdir, elbette cezaları vardır. Ama en kötü hırsızlık, namazdan çalmaktır." "Ey Allah’ın Resûlü, kişi namazından nasıl çalar?" dediler. "Rükû ve secdesini tam yapmamakla çalar" buyurdu. (Muvattâ/Kasrussalat 72)
_______________ ![]() Gel ey Muhammed (sas) bahardır Dudaklar ardında saklı aminlerimiz vardır. Hacdan döner gibi gel miractan iner gibi... Gel, bekliyoruz yıllardır... Arif Nihat Asya "Allah hiç kimseye taşıyabileceğinden daha fazlasını yüklemez: kişinin yaptığı her iyilik kendi lehinedir, her kötülük de kendi aleyhine." "Ey Rabbimiz! Unutur veya bilmeden hata yaparsak bizi sorgulama!" "Ey Rabbimiz! Bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır yükler yükleme! Ey Rabbimiz! Güç yetiremeyeceğimiz yükleri bize taşıtma!" "Ve günahlarımızı affet, bizi bağışla ve rahmetini yağdır üstümüze! Sen Yüce Mevlâmızsın, hakikati inkar eden topluma karşı bize yardım et!" Bakara -286 "Kabirden daha korkunç bir manzara görmedim." (Tirmizi, Zühd: 5) _______________ | |
| | |
| Sponsor Bağlantılar | |
![]() | |
| | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | son Mesaj |
| İslam Ahlâkı Kitabı Güzel ve Çirkin Huylar | admin | Ömer Nasuhi Bilmen İlmihali | 0 | 18-06-2008 15:22 |
| huy değişir mi? | essien | İslami Sorular ve Cevapları | 0 | 11-05-2008 21:07 |
| Peygamberin takdiri | ahmet yasin | TASAVVUF ÂLEMİ | 0 | 15-04-2008 11:58 |
| irade -suç ilişkisinin cezaya etkisi | akell | İSLAM HUKUKU | 2 | 12-01-2008 21:06 |
| Nefis Hakkında Nefsin Kötü Sifat Ve özellikleri | macedit | Dini Kavramlar | 1 | 11-12-2007 01:44 |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayitli üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Biçimi | |
| Bookmarks |
|
|