19-06-2008, 09:35
|
| Normal Üye | | Üyelik tarihi: May 2008 Yaş: 19 Mesajlar: 60 Memleket : Cinsiyet : Teşekkür: 3
3 mesajı 7 Teşekkür Aldı
Tecrübe Puanı Gücü: 1 | |
Hadİs 1. Cebrail (a.s.) Bana kirk eve kadar komsuluk tavsiye etti. On bu taraftan, on bu taraftan, on su taraftan, on da su taraftan. (4 yonden) Ravi: Hz. Aise (r. anha) 2. Allah Teala Davud (a.s.)'a soyle vahyetti: "Ey Davud, Dunyanin misali, kopeklerin uzerine toplanip da surudukleri bir lese benzer. Sen onlar gibi olup, onlarla beraber onu suruklemeyi arzu eder misin? Ey Davud, guzel yemek, yumusak elbise ve batil sohret, hem insanlar arasinda (bu dunyada) ve hem de ahirette elde edilsin, bu asla olmaz." Ravi : Hz. Ali (r.a.) 3. Allah Teala Imran oglu Musa (a.s.)'a soyle vahyetti: "Ummeti Muhammed ( s.av) icinde oyle kimseler vardir ki; onlar her yuksek yerde veya bir vadide durduklarinda "La ilahe Illallah" diye sehadet getirirler. Iste onlarin mukafatlari, Peygamberlerin mukafatlari gibidir." Ravi: Hz Enes (r.a.) 4. Allah Teala Bana soyle vahyetti: "Ey Peygamberlerin kardesi! Ey korkutanlarin kardesi kavmini korkut. Benim mescitlerimden birine ancak, selim kalplerle, sadik lisanlarla, temiz ellerle, temiz uzuvlarla girsinler. Mescitlerime, uzerlerinde kullarimdan birinin hakki varken girmesinler. Zira o, bu hakki hak sahibine vermedikce, namaz kilmaya devam etse bile, Ben onu rahmetimden uzaklastiririm. Ama, bu bildirilenleri yaparsa, Ben onun isiten kulagi, goren gozu olurum. O, Benim velilerimden, halis kullarimdan olur. Ve o kimse Peygamberlerle, siddiklarla ve sehidlerle beraber Cennette Benim yakinimda olurlar." Ravi: Hz Huzeyfe (r.a.) 5. Allah Teala Musa (a.s.)'a soyle vahyetti: "La ilahe Illallah" diye sehadet edenler olmasaydi, Cehennemi Dunya ehline musallat ederdim. Ey Musa! Bana ibadet eden olmasaydi, Bana isyan edenlere goz acip kapayincaya kadar bir muhlet vermezdim. Ey Musa! Surasi muhakkak ki, Bana inanan Benim indimde mahlukatin en kerimidir. Ey Musa! Asi olanin sozunun agirligi dunyadaki butun kumlarin agirligina muadildir." Musa ( a.s.) ise: "Ya Rabbi, bu asinin kim oldugunu lutfen bildir" dedi. Allah Teala buyurdu ki: "Bir kimsenin anasina-babasina (ben sizi dinlemiyorum) diyenidir. Ravi: Hz. Enes (r.a.)
__________________ Aslında söylediklerimden çok sakladıklarımda gizliyim. Siz en iyisi beni anlamak için, konuştuklarımdan çok sustuklarımı dinleyin…
Konu gokce tarafindan (03-11-2008 Saat 14:45 ) degistirilmistir..
|