Allah ve Resulunu Bıraktım ? Çocuklarına,Ailene Ne Bıraktın? Bu defa Medine’deyiz.. Tebük harbine çıkılacak.. Müminler harp hazırlığı için ellerinde avuçlarında ne varsa getiriyorlar. Hz.Ömer Ebubekir’le gizli bir yarış içinde... O ne getirirse daha fazlasını getirecek Ömer... Elinde olanın en büyük kısmını alıp Rasül’e veriyor. Soruyor Kainatın Efendisi: -Ya Ömer malının ne kadarını getirdin? Ömer: -Ya Rasülallah malımın yarısını getirdim, diyor hafifçe göğsünü gererek.. Geriye ne bıraktın Ya Ömer, diyor Rasül. Ömer: -Aileme, çocuklarıma kalan yarısını bıraktım Ya Rasülallah!.. O esnada Ebubekir’in getirdiğini az bularak içinden seviniyor Ömer. Şimdi Onu geçtim, diye mırıldanıyor. Rasül bu defa Ebubekir’e dönüyor: -Sen ne kadarını getirdin Ya Ebubekir? Ebubekir: -Malımın tamamını getirdim Ya Rasülallah!.. Rasül: -Ya Çocuklarına, Ailene ne bıraktın? Ebubekir: -Onlara Allah ve Rasül Aşkını bıraktım Ya Rasülallah! Rasül manidar gözlerle Ömer’e bakar. Ömer Ebubekir’den çok mal getirmiştir ama malının tamamını verememiştir. Anlamıştır Sıddiyk’i geçemeyeceğini.. Onun adı Ebubekir’dir, O’nun için Maşukundan ileri ne bir değer, ne sevgi, ne de tutku vardır.O sorgulamadan, hem de ilk gün iman etmiş, Ömer’se 40.sırada katılmıştır saadet yolcularına. |