Rüyada peygamber efendimizi görmek Sadık rüyanın en meşhuru ve hiçbir surette şeytanın parmağının olmadığı şekli, Resul-i Ekrem’in görüldüğü rüyadır. Peygamber efendimizi rüyasında gören müminler, onu gerçekten görmüş olurlar. “Her kim rüyasında beni görürse, muhakkak hak ve gerçek olarak görmüştür. Çünkü şeytan, benim şeklime ve suretime giremez.” buyuran Efendimiz, böyle bir rüyada yanlışlığa meydan verilmediğini belirtmektedir. “Her kim beni rüyasında görürse hakikaten uyanık bir halde de beni görecektir. Çünkü şeytan, bana benzer bir surete giremez.” (Buhari, Hiyel, 23–24) Rüyada Peygamber Efendimizi gören kimselere bu Hadis-i Şerif, müjde mahiyetini de taşımaktadır. Hadis âlimleri bu hadislerden şu sonuçları çıkarmaktadır: Rüyasında Resul-i Ekrem’i gören sahabiler, uyanıkken de onunla müşerref olurlar veya Medine’ye hicret ederek orada kendisini görürler. Resul-i Ekrem’i irtihalinden sonra görenler ise, uyandıklarında göremeyeceklerine göre, onu ancak ahirette görme bahtiyarlığına ererek rüyalarını tasdik ederler. Resulullah’ı dünyada rüyasında gören kimse, onu ahirette özel bir şekilde yakından görecek ve şefaatine nail olacaktır. Ayrıca, bu, bir nevi cennetle müjdelenmektir. Allah hepimizi cennetle müjdelenenlerden eylesin… Âmin-Âmin-Âmin-Âmin-Âmin-Âmin-Âmin-Âmin-Âmin |