Bana kalbimden de yakın olduğunu, kalbime benden de yakın olduğunu bilerek...
"Kadından kendisinde olmayanı isteriz/Hasret yerinde kalır ve biz çekip gideriz" diyen şairin (Necip Fazıl) dediğince gizli bir gündemi kalbinde saklarken Leylâya takılıp kaldığını bilmeyen sözde Mecnûnlara da bir diriliş çölü nasip eyle Allahım.
Hiçbir erkeğin üzmediği, hiçbir erkeği üzmeyen bir kadının da olabileceğine inanabilen erkek kalbini bekleyen hüsranı şimdiden onar ki, kadınlar da bilmeden zalim olamayabilsinler ey Rabbim.
Bana kalbimden de yakın olduğunu, kalbime benden de yakın olduğunu bilerek, kalbime mukayyet olmakta benden daha iyi olduğunu anlayacak bir kalp ver bana ey kendimde sakladığım sırlarımı da kendimden sakladığım sırlarımı da bilen Rabbim.
"Bağışlamayı, menekşenin kendini ezen topuğa anında bulaşan güzel kokusu" diye bilen inceliği benim kalbime de bulaştır ki, Seni Sadi-i Şirazî'nin "Ben günah işlerim, O utanır!" diye bilenlerden olayım ey Rabbim.
Edemediğim dualarımın da olduğunu, her hamdim için ayrıca ve daha büyükçe bir hamd daha borçlandığımı, borcumu ödemeye her niyetlenişimde yeni ve daha büyük bir minnetle borçlandığımı bilecek bahtiyar borçlulardan eyle beni ey Rabbim.