ilkvahiy.net   ilkvahiy.net'i Tavsiye Edin ilkvahiy.net Türkçe ilkvahiy.net in English

Geri git   ilkvahiy.net > MEDRESE > İslamda Tesettür
Şifremi Unuttum Kayıt Ol

Ücretsiz Kayıt Ol
İslami Sorular ve Cevapları | Namaz | Kurban | Evlilik | İlahiler | Üniversitelerimiz | Protestolarımız
Filistin Hakkında | İllerimizin Neleri Meşhur ?
Sitemiz Hakkında Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları

Filistine Dua Zincirine Katıl...
Filistin'e Destek Facebook Grubu

Haydi Sen de Ücretsiz Blogunu Oluşturmaya Başla. Nette Senin de Yerin Bulunsun !
İslamda Tesettür Medeniyet Dediğin Açmaksa Bedeni
Desene Hayvan Sizden Daha Medeni
                              M. Akif ERSOY

ilkvahiy.net 7 GB Ücretsiz E-Posta Alanı Veriyor. Sen de İstemez misin ?

ilkvahiy.net'e Neden Kayıt Olmalıyım ? - ilkvahiy.net Radyo - Bayan Bölümüne Giriş - Erkek Bölümüne Giriş - Namaz Vakitleri - Dost TV
Sayfayı E-Posta Olarak Gönder Sayfayı E-Posta Olarak Gönder Facebookta Arkadaşlarınla Paylaş
Yazdırılabilir Şekli Göster Konuyu Yazdır
Konu Kapatilmistir

LinkBack Konu Araçları Görünüm Biçimi
  #11 (permalink)  
Alt 18-09-2007, 18:01
siracinnur - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Administrator

Memleket :
Teşekkür: 221
106 mesajı 180 Teşekkür Aldı
Ülke Bayrağı - turkey!
Tecrübe Puanı Gücü: 100
siracinnur has a spectacular aura aboutsiracinnur has a spectacular aura aboutsiracinnur has a spectacular aura about
Standart Başörtülü kızın ibretlik rüyası..

o kafir olayı taa why-islamdan kaldı sanırım şimdi arkadaşlar ne zaman bu tarz bir yazı eklense aynı olaylar başgöstermeye başlıyor çözemediğimiz yada nefsimizin kabullenemediği durumlar var demekki şimdi öncelikle ablam Allah razı olsun yazın için ibretlik bir yazı o kardeşimizin başına gelenler ama işte bu konuda herkes nefsini yenemediği için bence bu tartışmalar çıkıyor hatta hiç bitmeyecek aynı konular malesefbazı takva sahibi kişiler Allah'ın emrine uymayı tercih ediyor ne olursa olsun bazı kardeşlerde bazı durumlara sığınarak aksini yapmayı tabiki bu bir tercih meselesi ama göz önünde ne olursa olsun gerçekler var kimse bunları gözardı edemez tesettür olayında olduğu gibi ve bu konuda kimseyede fetva vermek düşmez Allah göstermesin onca genç kızın asıl onlar vebaline giriyorlar bence ve şu konya değinmek istiyorum Efendimizi düşünelim sonuçta bize gönderilen tek elçi en asıl örnek Odur Efendimiz hangi gün kafirleri müşrikleri imana getirmek için onlar gibi oldu?Ona böyle bir görev verilseydi yapardı ama o çok acı çekti ve onlar gibi olmadı ne olursa olsun hakkı gösterdi hakkı söyledi ve şimdi kim hangi hakla bunu makul gösteriyor şaşırıyorum ben mesela askeriyeye onalra dini öğretmek adına girenler namazlarını terkedenler,hizmet başlığı altında buna sığınanlar hangi fetvaya dayanıyorlar merak ediyorum açıkcası itiarf etmem gerekirse bende bu durumun içindeyim ama doğrular tektir ben nefsimi yenemiyorum diye yada bişeylere karşı gelemiyorum diye hak olan bişeyi doğru gibi yada makul gösteremem hak tekdir gerisi hikaye nefis meselesi....

"Eğer hasmını mağlup etmek istersen,
fenalığa karşı iyilikle mukabele et."
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Share on FacebookStumble this Post!Google Bookmark this Post!Diigo this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Blink this Post!Propeller this post!Bookmark to AskJeeves!Bookmark to Ma.gnolia!Bookmark to Feed Me Links!Bookmark to Newsvine!Bookmark to Slashdot!Bookmark to Lycos IQ!
Sponsor Bağlantılar

Eskişehir'de Özel İngilizce Dersi... Ayrıntılar İçin Tıklayın
  #12 (permalink)  
Alt 18-09-2007, 18:34
gokce - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Süper Moderatör

Memleket :
Teşekkür: 533
227 mesajı 359 Teşekkür Aldı
Ülke Bayrağı - turkey!
Tecrübe Puanı Gücü: 10
gokce is a name known to allgokce is a name known to allgokce is a name known to allgokce is a name known to allgokce is a name known to allgokce is a name known to all

yok leyli ablacım sana demedim ben onu evet siracinnur ablamın dediği gibi why-islam dan kalan bi konuydu ama oraya yazana kadar konu kaldırılmıştı içimde kalmış galiba bende buraya yazayım dedim ama zaten altına belirttim leyli ablam senin yazına ithafen değildi bu yazdıklarım.. siracinnur ablamda haklı biliyorum tesettür farz ve yapılmadığında çok büyük günah...Ama ben hizmet için başınızı açın demedim kesinlikle de demem,diyemem ve fetva veremem(ki o derece de bilgiye sahip değilim)...Benim üzüldüğüm konu şu...Hizmet için başını açanlar ya da namazlarını terkedenler birtakım şeyleri göze alarak buna karar vermişler ve bu yolda ilerliyorlardır ama bazı insanlar onların bu hareketlerinden dolayı onları aşağılayıcı dışlayıcı kelimeler sarfediyorlar...mesela "diploma sahibi olmak için insanlara tapıyorlar" gibi... Hayır onlar diploma almak için insanlara tapmıyorlar...Onlar ilerde hayırlı işler yapmak için çalışıyorlar ve diploma sahibi olmak istiyorlar...Tamam seçtikleri yol yanlış ve günah dolu bir yol...Ama bu bize onlara karşı aşağılayıcı ve dışlayıcı kelimeler sarfetmemizi gerektirmez...ben buna üzülüyorum yoksa bende isterim başımı kapatıp evde oturmayı ve haramdan günahtan uzak kalmayı...Siracinnur ablamın dediği gibi hem nefsimi yenemiyorum hemde ailemi üzmek istemiyorum...Ama düştüğüm zor durum yüzünden hiçbir kimsenin beni aşağılaması ve dışlaması gerekmez...Benim anlatmak istediğim ve diyeceklerim bunlardır bilgilerinize sunarım eğer sürç-ü lisan ettiysem affola selametle...
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl this Post!Reddit! Share on FacebookStumble this Post!Google Bookmark this Post!Diigo this Post!Yahoo Bookmark this Post!Live Bookmark this Post!Blink this Post!Propeller this post!Bookmark to AskJeeves!Bookmark to Ma.gnolia!Bookmark to Feed Me Links!Bookmark to Newsvine!Bookmark to Slashdot!Bookmark to Lycos IQ!
  #13 (permalink)  
Alt 18-09-2007, 18:49
siracinnur - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Administrator

Memleket :
Teşekkür: 221
106 mesajı 180 Teşekkür Aldı
Ülke Bayrağı - turkey!
siracinnur has a spectacular aura aboutsiracinnur has a spectacular aura aboutsiracinnur has a spectacular aura about

estağfirullah canım benimde bahsettiğim mevzu bu yanlış yanlıştır doğru gibi bi taraflarından tutularak gösterilmemeli yani tabi haklısın yine örneğimiz Efendimiz hangi müşriği aşağılamış acaba ki biz kim oluyoruz aslında aşağılama durumu yok ortada ama kanayan bi yaramız olduğu için tuz basıldığında bizler dayanamıyoruz acısına tabiki hizmet için bazı şeyler yapılıyo ama bu Allah'ın emrini çiğneyip amaç hizmet oluyosa biz elçimizden öyle bişi görmedik buda nefisten.mazeretten öteye geçmez benim gözümde amaç bu forumdada tartışmak değil kesinlikle bilmedklerimizi öğrenmek öğretmek tartışma konusu gibi göstermeyelim inş hepimiz için bu tavsiye selametle...

"Eğer hasmını mağlup etmek istersen,
fenalığa karşı iyilikle mukabele et."
  #14 (permalink)  
Alt 18-09-2007, 18:58
gokce - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Süper Moderatör

Memleket :
Teşekkür: 533
227 mesajı 359 Teşekkür Aldı
Ülke Bayrağı - turkey!
Tecrübe Puanı Gücü: 10
gokce is a name known to allgokce is a name known to allgokce is a name known to allgokce is a name known to allgokce is a name known to allgokce is a name known to all

Allah razı olsun ablacım inş. tartışmaya dönüşmez...Biliyorum sünnet(tebliğ) için farz(tesettür) terkedilmez...Ama bunu yapanlara da aşağılayıcı sözler kullanmak çok yanlış...Dediğim gibi daha önce "diploma sahibi olmak için insanlara tapıyorlar" sözü kullanılmıştı ve sanıyorum ki hala aynı düşüncedeler ben bunun olmasına üzülüyorum...Keşke kullanılmasa bu tür sözler...İnş. bende ilerde bu tür kırıcı sözler sarfeden bi insan olmam...Selametle...
  #15 (permalink)  
Alt 18-09-2007, 23:00
aydarsinan - ait Kullanici Resmi (Avatar)
Co-Admin

Memleket :
Teşekkür: 374
145 mesajı 423 Teşekkür Aldı
Ülke Bayrağı - turkey!
aydarsinan is a splendid one to beholdaydarsinan is a splendid one to beholdaydarsinan is a splendid one to beholdaydarsinan is a splendid one to beholdaydarsinan is a splendid one to beholdaydarsinan is a splendid one to beholdaydarsinan is a splendid one to behold

S.a kardeşlerim.yapılan paylaşımdan verilen cevapların tümünü okudum.ve sanırım bazı konulardan hala ders alamamışız bir önceki sitemizde aynı konu paylaşılmıştı ve istemeyerekte olsa bazı arkadaşlarımızı kırmıştık.Lütfen yaptığımız paylaşımlarda verdiğimiz cevaplarda kul hakına girmeyeleim bu site hepimizin hekes her konuda yeterli olmaya bilir islama yeni ısınan kardeşlerimiz olabilir eğer biz onların için kolaylaştırmasak onaları kazanmadan kaybede biliriz.ve tabiki bunları yabarken islamada haşa üdün verelim demiyoruz .sadece paylaşımlarımızı yaparken cevap veriken bunları da düşünelim.

"Kolaylaştırın, güçleştirmeyin. Müjdeleyin, nefret ettirmeyin. Birbirinizle iyi geçinin, ihtilafa düşmeyin." (Hz. Said ibni Ebu Berde r.a., Ramuz El-Hadis 2. Cilt, s. 510)

İman edenler de din ahlakını, Peygamber Efendimiz (sav)’in yukarıdaki hadisiyle bildirdiği şekilde değerlendirmelidirler. Yüce Allah'ın açık ve anlaşılır kıldığı, kolaylıkla uygulanabilecek hükümleri, bazı kişilerin anlaşılmaz ve zor göstermeye çalışmaları büyük bir hatadır.

Unutulmamalıdır ki Allah Kuran'da bildirdiği hükümleri her şart ve ortamda, her insanın rahatlıkla uygulayabileceği şekilde kolaylaştırmıştır.

Daha fazla birbirimizi kımayalım üzmeyelim konu kilitlenmiştir hakınızı helal edin.
Sponsor Bağlantılar

Canon EOS 450D-KIT 12.2 MP Profesyonel Dijital Fotoğraf Makinası 1.312,71 YTL + KDV Tıklayın
Konu Kapatilmistir

Bookmarks

Şu Anda Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar : 1 (0 Üye ve 1 Misafir)

Konu Araçları
Görünüm Biçimi