|
| ||||
| | ||||||
| Kayıt Ol | Yardım | İletişim | Video | Portal | Forum | Blog | Üye Listesi | Gruplar | Takvim | Oyun | Arama | Bugünkü Mesajlar | Bütün Forumları Okunmuş Kabul Et |
| İslami Sorular ve Cevapları Bu Bölümde Aklınıza Şüphe Getiren Soruların Cevaplarını Bulabilirsiniz... |
|
Selamün Aleyküm Sitemize kayıt olarak bize hizmetlerimizde destek olmak ister misiniz ? Bir konumuza yazılacak kısa bir mesaj bile bize en büyük destektir. Lütfen bir dakikanızı ayırıp sitemize Kayıt olun. Üstelik üyelik de ücretsiz. Üye olarak arkadaşlar edinebilir, albüm, blog, grup oluşturabilirsiniz. Her üyemize de 7 gblık ilkvahiy.net uzantılı e-posta veriyoruz. Bilgi paylaşıldıkça güzeldir. Bilginin Zekatı öğretmektir felsefesiyle sizi aramızda görmek isteriz. Şimdi Kayıt Ol ! Üye misiniz ? Lütfen sağ üst köşeden giriş yaparak paylaşıma katılın. |
Sayfayı E-Posta Olarak Gönder
Facebookta Arkadaşlarınla Paylaş
Konuyu Yazdır| Etiketler |
| islami sorular, peruk, saç boyatmak |
![]() |
| | LinkBack (1) | Konu Araçları | Görünüm Biçimi |
| |||
| S.A konuyu öyle güzel özetledınkı hakıkatten söyledıklerının hepsı dogru.Başörtüsünü cogu kişi ististanalar kaydeyi bozmaz inat için takıyor.etki tepki misali.tam anlamıyla söyledıklerının dısında kalan kızlarımız hakıkatten okumak için sade kıyafetle gidiyorlar.simdi günümüzün en çok konusulan dikkat ceken olayı basörtusu oldu.bazılarıda dıkkat cekmek ilgi alaka amaçlı takıyorlar.basörtüsüne karsımısın dıyeceksınız hayır asla bızım köklerimiz bellli ama madem takıyorsun ALLAH rızası için takıyorsan o zaman adabına göre takacaksın.ünv.okuyan kızlarımızın %90 herturlu makyaj.dar pantolan makyaj acık kızlarımız neler yapıyorlarsa gerı kalmıyorlar.sadece tek farkları basörtusu onuda arac ıcın kullanıyorlar.ınaç geregı kullananlara asla lafım keşke bizlerde onar gibi yapabılsek.kaptırdık gıdıyoruz dunya işlerine topluma uyacaz dıye bırarafı boşbırakıyoruz.herkese hayırlı geceler dilerim. |
| |||
| yazıları okudum admin kardeşime yürekten katılıyorum.BAŞ GİDER BAŞ AÇILMAZ diyorum selametle kalın. |
| ||||
| Alıntı:
.
__________________ ![]() ![]() Hakkımda | İslami Arama | ilkvahiy Gönüllüleri | Reklam Modelleri | Yönetim Kadromuz | E-Posta Doğrulaması | Logolarımız | Kayseri Mantısı Siyanür Aşk Kimyasının Formülüdür. Bildiri : Her gün e-postanıza bir dua gelmesini isterseniz aşağıdaki yeşil butona tıklayıp e-posta abonesi olun. Şu an aşağıdaki sayı kadar Dua Günlüğü okuyucumuz var. "Her müslüman bir kova su dökse israil'i sel alır." Konu admin tarafindan (13-10-2008 Saat 21:58 ) degistirilmistir. |
| ||||
| Selamın aleykümselam... Öncelikle ve elbette teşekkür ediyorum size. Ama ALLAH(C.C.) VE HZ.PEYGAMBER(S.A.V.)EFENDİM'İZİN razı olacagı bir şekilde örtünüp hayalı bir ahlakla okumak isteyen kardeşlerimizi tebrik ediyor,candan kutluyorum. Size de çalışmalarınızda başarılar dileyip RABB(c.c.)'imizin ilminizi artırması dua'ları ile.... |
| ||||
| amin kardeşim dualarımızla herşey daha güzel olacak inş.Rabbim razı olsun.
__________________ Dünya Hayatı Pek Azdır , Lüzümlu İşler Pek Çoktur (BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ) ömürlerini rüyalarla , teselli olmakla geçiren uykudaki insanlar : O nun hakikatını nasıl idrak edebilirler ki ( Busayri ) ilkvahiy tavsiye edilir ortak hatimlerde buluşalım erkeğin kadınla tokalaşması |
| |||
| Bir insanın ilk önce çölün ortasında bataklığın olduğunu düşerek: Bu insanın bataklığa saplandığını hayal edelim. 1. Bu bataklıktan kurtulsam başka bir şey istemem: Bataklıktan kurtulur. 2. Şu üstümü başımı temizleyeyim: Üstünü başını da temizler 3. Şuracıkta dinleneyim, bataklıkta çok çırpınıp yoruldum.: Dinlenmeyi de ihmal etmez, dinlenir. 4. Karnım nasıl da zil çalıyor. Yiyecek bir şeyler bulmak lazım:Yiyecek de bulur. 5. Şu çölden bir an önce çıksam iyi olacak:Çölü aşar kurtulur. Hatta evini bile bulur. 6. Şu üstümdekiler de ne böyle, yırtık pırtık olmuş. Yeni bir şeyler giyineyim: İsteklerini bir bir yerine getirir bizim koca oğlan. Koca oğlan kim mi? Doymak bilmeyen obur nefsimiz. Şu koca dünyada şu bedeni sağlığından etmeyecek kadar doyurmak. Sağlığından etmeyecek gibi yaşamak var iken. Nedendir bu böbürlenmeler. Dünyalara sığmayan nefislerimize bir dünya verseler diğer elim boş kaldı diyecek. Bilmez misin? Onu doyurmak kolay değil. Yedikçe genişliyor midesi. Anlamak zor kendi miden bile fazla yemeye alıştırırsan genişliyor. Dünya her şeyin bir karşılığı var. Onu görecek göz lazım. Göz derken burnumuzun üstündeki çukurlara yerleşmiş fal taşı gibi bakan mercanlar değildir. Bunu elbette yaşamak daha tatlı olur tadanlar görecektir. tam haliyle şöyle olan yunus emre şiiridir bestelenip ilahileştirilmiştir: severim ben seni candan içeri yolum vardır bu erkândan içeri şeriat tarikat yoldur varana hakikat meyvası ondan içeri dinin terk edenin küfürdür işi ol ne küfürdür imandan içeri beni bende deme bende değilim bir ben vardır bende benden içeri beni benden alana ermez elim kim kadem basa sultan'dan içeri süleyman peygamber kuş dilin bilir dediler bir süleyman var süleyman'dan içeri tecelliden nasip erdi kimine kiminin maksudu bundan içeri senin aşkın beni benden alıptır ne şirin dert bu dermandan içeri Kaynak: ilkvahiy.net http://forum.ilkvahiy.net/islami-sorular-ve-cevaplari/peruk-ve-sac-boyamanin-dinimizce-hukmu-nedir-19602/ miskin yunus gözü tuş oldu sana kapında bir kuldur sultan'dan içeri. (Şiir bir siteden alıntıdır. Yanlış yeri var ise af ola).
__________________ Kalbim temiz deme; kalpleri ancak ALLAH bilir. Konu Biçare_Divane tarafindan (14-10-2008 Saat 00:23 ) degistirilmistir. Sebep: Bir kusur eylediysek af ola. |
| ||||
| yazınız gerçekten çok duygulandırdı malesef tesetturun hakkını vererek devam ettıremıyoruz bu çok çok üzücü bi durum kendi adıma ahir zamanda genç olmak gercekten zor Rabbim hiçbirimizi nefsıne yenık dusurmesın.(Amin).
__________________ Altın ne oluyor, can ne oluyor,inci, mercan da nedir? Bir sevgiliye harcanmadktan,bir sevgiliye feda edilmedkten sonra(Hz. Mevlana) |
| ||||
| Cenâb-ı Allah; özenerek en güzel biçimde var ettiği kadın ve erkek kullarının, yaratılışa yakışır şekilde güzel ve süslü giysiler içinde olmasını istemektedir. İlkel, bayağı bir giyimle kendilerini çirkinleştirmemelidir. Temiz ve güzel giyinmek inananlara helâldir ve Allah'ın emridir. Kaynak: ilkvahiy.net http://forum.ilkvahiy.net/showthread.php?t=19602 Kur'ân'da sadece iki ayette açıklanan örtünme, en önemli hüküm gibi gösterilmeye çalışılmış, toplumumuzda sorun haline getirilmiştir. Oysa İslâmiyetin esası TAKVA'dır ve yüzlerce ayetle belirtilmiştir. İnsanları Cenâb-ı Allah'a ulaştıracak ve rahmetine, sevgisine kavuşturacak örtünme, ancak TAKVA ELBİSESİ ile olur. A'raf 7/ 26 : «Ey Ademoğulları (kadınlar ve erkekler)! Size ayıp yerlerinizi örtecek örtü ve bir de süs elbisesi indirdik. Fakat TAKVA ELBİSESİ hepsinden hayırlıdır. Rabbim hepimize takva elbiselerimizi giymeyi nasib etsin inş Allah razı olsun bu güzel yazınız için . |
| ||||
| selamun aleykum kardesim cok guzel bir k0nuya degmisin bence em bu sekilde kapananlar suclu em kapanmaya izin vermeyen suclu birincisine gelelim ben kesinlikle boyle kapananlara karsiyim hani kapanmayi senin de dedigin gibi bir sebol bir daha dogrusu maskeli baloya cevirenlere karsiyim evet haklisin kardesim soyle sokakta gezinirken giydikleri o daracik pantolonlarin icinde basinda basortusu olan okadar cok genc kizimizi goruyorum ki uzulmeden halerine olamiyororum ama o yuzlerinde bir parmak makjajla o kokular ki dinimizde kesinlikle kadina disari cikarken koku surmesi yasaktir makyaj de oyle onlari sadece evlerinde kocalarina uzel gorunmekicin surebilirler ama kabahat ep genclerde mi ?bence anne ve babalardadir diye dusunuyorum cunku gencecik kizlarimiz gelisirken onlara gereken ogute bulunmuyor anneler kizlarini daha cazibeli nasil olabilirlr diye ogutlerler ben sahsen avon gibi kataloklarda makyaj ismarlayan anneler tanirim o dunya parasi emkimsenin belki de 1 aylik ekmek parasi olur ama bu baska konu aslinda epsi bir birine bagli olan ayni seylerdir dini tam tanimadiklari diin adina isledikleri seyler yanlis gercek dinimizi tanisaydilar boyle kesinlikle olamazdi uzuluyorum guzel dinimizi bu sekilde temsil etikleri icin vako gibi m,oda evleri EVET SEVINDIRSINLER YAHUDI MILETINI CUNKU VAKO SAHIBI BIR YAHUDI VE ER ALDIGINIZ VAKO URUNLERINDE BIR PAYI BIR KURSUNA GIDIYOR KI OKURSUN BIR MUSLUMAN KARDESIMIZI OLDURUYOR VE SIZ BUNDA KATKIDA BULUNUYORSUNUS VAKO SAHIBI YAHUDI ondan urun alirken neden aldigimiz biras dusunmemiz lazim. ortunmek gosteri icin degil diin emirleri yerine getirmekicin olmalidir, ve gelelim ortunmeye izin vermeyenlere ben onlarad kesin karsiyim basindaki o bez altindaki kisinin bilgisin azaltmaz bence cogaltir bile cunku suslenmeyen dunyayaguzel gorunmeye calismayan kisi kiymetli zamanini egitim icin arcar arcamasi da lazim kurani kerimde evet ilk emir oku duru ama kurani kerimde ilim nerede olursa olsun ogren! emri var kiz, erkek ,farketmez ilim ogrenmek bu zamnda kizlarimiza daha cok gerekir cunku alinmayin ama erkeklerimiz bir aile gecindirmeye yuku yuklemiyor omuzlarinda eger erkeklerimiz o yuku omuzlarinda yukleseydiler ozamn kadinlarimiz calismak yerine evinin hanimi olurdu cocuklarinin annasi olmakicin kendine daha fazla zaman arcayabilirlerdi ogutluyebilirlerdi cocuklarin istedikleri gibi ve eslerine dunyanin en guzel en cazibeli kadinlari olmaya em zaman emde kuvet ayirabilirlerdi ama malum durum ortada ve bu yuzden gencecxik kizlarimiz evlerinde ceyizinin duzecek yerde nasil annelik hanimlik temizlik oluyor yerine ogrenmk calismak zorundadirlar ve bence bunun sonrada doguracak olan problemlerin sorumlusu biraz da siz erkekler degilmisinis ?kadinlarinis yorgun halsiz ve siz disarda ariyorsunus evde bulamadiklarinizi bir evi yapmaya baslarken once temeli kazilir ve buda boyle belki biras konuyu astim farkindayim ama epsi ayni yola ciktiklari icin eninde sonunda deydim bu konuya , evet sizde ep suclu sayilmasinis tabiki cunku kadinlarimis da biras anlayis gostermeleri lazim diini onderlerimizden ornek almalari lazim katlanmak lazim FATMADA VAR ONDA VAR BENDE NIYE OLAMASIN diye erlerinin etini yememeleri lazim bence , ve yazik 100%90 musluman olan bir ulkede ki ne zorluklarla gelmis o cenet ulke Turkiye okadar sehitlerin kani akmis ki dini serbest yasasin umetimuhamed evet karsiyim emde elimde olsa o kanunu degistirirdim sahsen nasil olur ki oyle bir ulkede ertunmeye ye izin verilmesin kim zarar gormus ki dini yasayan kimseden bizde makedonyada musluman bir ulke degildir bile ilk oretimde hata birinci sinifa giden cocuklarimiz varki bas ortulu giderler okula em dedigim gibi burasi muslumna ulke degildir sizler o sizin saygi deger baskaninis RECEP TAYIP ERDOGANA yatin kalkin dua edin ALLAH onu ve onun gibilerini basinizdan ayirmasin insallah hak yolu birdir ak parti de onun temsilcisi gorundugu gibi bukonularin sonu yok aslinda okadar tartisalacak var ki bu konuda fakat sadece yazmakla olmuyor bilmek yetmez uygulamak gerek selam ve du ile ..... Konu hayat tarafindan (14-10-2008 Saat 12:37 ) degistirilmistir. |
| |||
| Alıntı:
|
![]() |
LinkBacks (?)
Bu konuya LinkBack ver: http://forum.ilkvahiy.net/islami-sorular-ve-cevaplari/peruk-ve-sac-boyamanin-dinimizce-hukmu-nedir-19602/ | ||||
| Gönderen | İçin | Tip | Tarih | |
| Kontör Hırsızlığı ( MSN ) | Süleymanbeyler Köyü | Bu Konu | Refback | 22-10-2008 23:34 | |
| Şu Anda Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar : 1 (0 Üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Araçları | |
| Görünüm Biçimi | |
| |